Yiyecekleri çiğneme işlevi dışında yüzümüzün estetik görünümünü sağlayan ve hoş bir izlenim bırakan gülümsemeyi dişler oluşturur. Bu görünümün daha da iyileştirilmesi için farklı uygulamalar yapılır.
Zirkonyum Diş Tedavisi
Diş estetiğinde elde edilen son zamanların en kaliteli parçasıdır. Diş hekimliğinde estetik amaçlı kullanılan porselenin yerini alan ve biyolojik uyum kazanması, doğal diş görünümünün sağlanması açısından önemlidir. Zirkonyum doğa kaynaklı bir elementtir. Sıcaklığa ve aşınmalara karşı dayanıklı bir yapıdadır. Diş hekimliğinde bu element zirkonyum seramiği olarak diş tedavilerinde ve estetik amaçlı kullanılır. Zirkonyum diş uygulamalarında hastaların zirkonyum diş çıkar mı soruları ve dişin ağızdaki uyumu öğrenilmek istenir. Zirkonyum metal bir element olmadığı için ağızda metali anımsatan tat oluşumuna sebep olmaz.
Zirkonyum Kullanım Amaçları
Diş estetiğinde dişlerin beyazlatılması işleminin işe yaramadığı, yoğun lekelerin ve renk değişimlerinin bulunduğu dişlerde kullanılır. Ayrık olan dişlerin birleştirilmesi kaplama işlemleri dahilinde kullanılır. Kırık dişlerin düzeltilmesinde, renk değiştiren ve şekil bozuklukları oluşan dolguların düzeltilmesinde ve yine dolgunun yapılamadığı çürük dişlerin tedavisinde zirkonyum kullanılır.
Zirkonyum Diş Çıkar Mı?
Uygulanan zirkonyum diş çıkar mı sorunu ise bazı olasılıklar çerçevesinde gözlenmektedir. Zirkonyum diş uygulamaları porselen diş uygulamalarına göre sağlam ve dayanıklıdır. Şiddetli baskıların uygulanması dahilinde zirkonyum dişte bazı çatlamalar meydana gelebilmektedir ancak bu durum normal dişle aynı seviyededir. Aynı zamanda zirkon diş kaplaması yapılan asıl dişin çürümesi durumlarında zirkonyum diş çıkabilmektedir. Çıkan zirkonyum durumlarında dişin tedavi edilmesi ve tekrar kaplama yapılması gerekir.