Lamina kaplama, diş ön yüzeyinde 0.3- 0.7 mm kadar ufak bir törpüleme işlemi uygulanarak, dişlerin üzerine porselen yaprakların hassasiyetle yapıştırılma işlemidir. Yapıştırılacak olan porselen, yapı olarak mümkün olduğunca ince tabaka halinde hazırlanır. Işık geçirgenliğinin maksimum dereceye ulaştığı bu uygulama ile doğal diş görüntüsüne yakın bir görüntü elde edilir.
Lamina kaplamada dişlerin aşındırılması işlemi oldukça hafif şekilde yapılır. Aşındırma işlemi, diş yüzeyine hazırlanan porselenin rahat bir şekilde oturtulabilmesi için yapılır. Bu tedavi genellikle diş renginden şikayetçi olan, daha çok çay, kahve, sigara gibi alışkanlıkları olan kişiler tercih etmektedir. Lamina diş kaplama tedavisinden sonra diş yüzeyinde herhangi bir lekelenme veya sararma yaşanmaz. Aşınmalara karşı direnci yüksektir ve doğru, gereken özen gösterilerek yapıştırılmış lamine diş kendiliğinden düşmez.
Lamina Dişlerin Avantajları
- Dış etkenlerden kaynaklanan sigara, kahve, çay renk değişiminin etkilerini aza indirger.
- Dişlerin doğal yapısını bozmadan tedavi imkanı sağlar.
- Kendiliğinden düşme yapmaz çünkü kuvvetli medikal yapıştırıcılarla yapıştırılır. Ancak diş hekimleri tarafından özel bir alet ile çıkartılabilir.
Lamina Kaplamalar Hangi Durumlarda Uygulanır?
- Dişleri belirli bir eğrilikte olan hastalarda,
- Diş arası açık veya kırık olan hastalarda,
- Dolguları eskimiş ve sararmış hastalarda,
- Diş beyazlatma işlemleri ile bir sonuç alınamayan durumlarda uygulanmaktadır.
- Lamina kaplama isteğe göre tek diş için, birkaç diş için ya da tüm dişlere uygulanabilir.