Diş sorunlarında en çok bilinen ve uygulanan yöntemlerden biri de kanal tedavisidir. Ciddi biçimde zarar görmüş, çürümüş ya da enfeksiyon içeren dişler için kliniğimizde kanal tedavisi yapılmaktadır. Kanal tedavileri ile dişin ömrünün uzatılması amaçlanmaktadır. Kanal tedavisi hakkında öğrenmek istediklerinizi yazıda bulabilirsiniz.
Kanal Tedavisi Nedir?
Kanal tedavisi nedir? sorusuna yanıt olarak bu tedavi yönteminin ileri derecede diş çürüklerinde ve enfekte durumlarında başvurulan bir seçenek olduğunu belirtebiliriz. Birçok kişi hayatında en az bir kere kanal tedavisi uygulamasına maruz kalmıştır. Kanal tedavileri kimileri için korkutucu olabilse de uygun klinik koşullarında ve uzman hekimlerce gerçekleştiğinde bir sorun çıkmamaktadır.
Kanal Tedavileri Kimlere Uygulanır?
Kanal tedavileri, dişi ileri derecede çürüyen; dişinde enfeksiyon olan kişiler için uygulanmaktadır. Diş çekiminden önce kişinin kendi dişini mümkün olduğunca uzun süre kullanabilmesi amaçlanır. Bu nedenle çekimdense kanal tedavisi yapmaya karar verilebilir. Kanal tedavisinin uygulandığı durumlar dişin ileri seviyede zarar gördüğü durumları kapsamaktadır.
Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kanal tedavisinin aşamaları aşağıda maddeler halinde verilmiştir:
- Kanal tedavisi için ilk aşamada hastalarımızın kök kanallarının röntgenini çekiyoruz ( Çevrede enfeksiyon olup olmadığı kontrol edilmektedir )
- Sorunlu dişin yanındaki bölgeye lokal anestezi uygulamaktayız
- Tedavi esnasında diş alanının kuru tutulması, tükürükten uzak kalması önemlidir; bu nedenle su geçirmez bir malzeme yardımıyla kanal tedavisi gerçekleşir
- Dişin içine bir delik açılır; bu sayede enfeksiyona ulaşmak amaçlanmaktadır
- Enfeksiyon kalıntıları, bakterilerin ürediği pulpa, çürüyen sinir dokusu bölgeden çıkartılır ve temizleme işlemi gerçekleşir
- Kanal genişletilirse temizleme işlemi çok daha iyi biçimde yapılır ve alan etkili biçimde doldurulur
Diş kanal tedavisi birden fazla seansta gerçekleşecekse uzman hekimlerimiz geçici dolgu yerleştirir. Bunun amacı yemek artıklarının, tükürüğün bölgeye kaçmasını önlemektir.
Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Kanal tedavisi süresi , dişteki hasara göre genellikle 2-3 seans sürmektedir. Bu durum hekimin uzmanlığına, dişin durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Yoğun enfeksiyon olan dişlerde tek seans kanal tedavisi için yeterli olmayabilir. Enfeksiyonun çok ileri olduğu ve çevreye de yayıldığı durumlarda kanal tedavisi yapılamayabilir. Bu durumda diş çekimi gerçekleşecektir.
Kanal Tedavisi Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?
Kanal tedavisi sonrası bakım aşamasında özellikle ilk seanstan sonra sorunlu dişler herhangi bir şey yememeye dikkat etmelisiniz. Seanslar tamamen bittiğinde de 2-3 saat bir şey yememeniz tavsiye edilmektedir. Aşırı soğuk ve sıcak içeceklerden bir müddet kaçınmanız dişteki hassasiyeti azaltabilir. Diş ve ağız temizliğine özen gösterilmelidir.
Kanal Tedavisinde Ağrı: Kanal tedavisine gelen hastalar genellikle yoğun ağrı çekerler. Kanal tedavisi bu ağrıları giderecektir ancak hastaların bünyesine göre hassasiyetler, sızlamalar görülebilir.
Kanal Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?
Ankara kanal tedavisi fiyatları 2019 için fiyatlar değişkenlik gösterir. Fiyat değişiklerinde uzman hekimin tecrübesi, kullanılan dolgu malzemesi ve ilaçlar, kaç seans tedavi görüleceği vb. unsurlar etkilidir. Fiyatlar kliniğimizde muayene olmanızdan sonra netleşecektir.