Halk tarafından bilinen ve söylenen ismi ile inatçı apse yani Apikal Rezeksiyon ankara evde diş hizmeti uygulaması yapan Gülüş Estetiği Kliniğinin çözüm getirdiği ağız ve diş sağlığı hizmetidir. Önemli bir diş eti hastalığı olarak kabul edilen İnatçı Apse Tedavisi ( Apikal Rezeksiyon ) hiç beklenmeden acil olarak tedavi edilesi gereken bir hastalıktır.
Apseli Dişin Çekilmesi Doğru Değildir
Apse sorunu olan bir dişin çekilmesi doğru değildir ancak bazı diş hekimleri apse gördüklerinde dişi çekmeyi tercih etmekteler. Diş çekilmeden önce uygulanması gereken ilk tedavi yöntemi kanal tedavisidir, eğer bu tedaviden kesin çözüm alınmaz ise rezeksiyon işlemine geçilir. İnatçı kök apseleri ancak diş köküne dışarıdan müdahale yapılarak tedavi edilmektedir. Bunun için çene kemiği üzerinde bir pencere açılarak apse buradan akıtılır, bu şekilde dişin zamanla iyileşmesi sağlanır.
Kanal Tedavisi Yetersiz İse Apikal Rezeksiyon Uygulanır
Kanal tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda İnatçı Apse Tedavisi ( Apikal Rezeksiyon )için gerekli olan aşamalara başlanır. Evde diş hizmeti veren Gülüş Estetiği Kliniği tarafından inatçı apse tedavisi ( Apikal Rezeksiyon ) tedavisi şu nedenlerde uygulanmaktadır; kanal tedavisinde başarı elde edilmemiş, kanallar tıkalı ve inatçı enfeksiyonlar varsa, kanal tedavisi sonrası dişler iyileşmez ise ve kök kanallarında ulaşılamayan durumlar varsa İnatçı Apse Tedavisi ( Apikal Rezeksiyon ) uygulanır. Hastanın kanal tedavisine uygun olmadığı durumlarda, biopsi alınması gereken durumlarda, altında diş olmayan ya da süt dişlerinde ve travma sonrası diş kökünde meydana gelen kırıkların temizlenmesi veya dişin kurtarılma durumlarında İnatçı Apse Tedavisi ( Apikal Rezeksiyon )tedavisi uygulanır.
İnatçı Apse Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılmaz
Evde implant yapımı konusunda başarılı bir çalışma sergileyen Gülüş Estetiği diş doktorları inatçı apse tedavisinin asla yapılmaması gereken durumları şu şeklide sıralamaktadır; sebebi anlaşılmayan kanal tedavisi başarısızlığı durumunda, sistemik hastalıklarda, dişin sallandığı ya da diş kökünün kısa olduğu durumlarda tedavi uygulanmaz. Ayrıca kök kanal tedavisi uygulanacak bir durum söz konusu ise her zaman için öncelik kanal tedavisidir bu böyle olmalıdır. Kanal tedavisi ile Apikal Rezeksiyon tedavisi aynı zamanda asla yapılmamalıdır ve anatomik oluşumların konumlarına ayrıca dikkat edilmelidir.
Apikal Rezeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır
İnatçı Apse Tedavisi ( Apikal Rezeksiyon ) öncesinde hasta ağzını antiseptik bir gargara ile yıkamalı, aynı gün içinde tedavi başlar ve sonuçlanırsa yara daha hızlı iyileşir. Hastaya operasyon öncesi ağrı kesici alması önerilir çünkü operasyon sonrası oluşacak ağrıların az hissedilmesini de destekleyicidir. Operasyonda lokal anestezi uygulanır ve kök ucunda ulunan iltihap akıtılır, bu yöntem bakteri oluşumunu önlemek adına çok önemli bir faktördür. Öncelik her zaman kanal tedavisidir bu yüzden ilk olarak kanal tedavisi uygulanmalıdır, kanal tedavisinde istenilen sonuca ulaşılmaması halinde diğer tedavi yöntemlerine başlanmalı. Ardından diş eti yerine dikilerek 7 gün sonra dikişler alınır.
Hasta Belli Dönemlerde Kontrol Edilmeli
Operasyonun ardından oluşan şişlik, ağrı ya da yüzde morluk oluşumu yaşanması süreç açısından doğal bir sonuçtur. İnatçı Apse Tedavisi ( Apikal Rezeksiyon ) yapılan bir hastaya belli dönemlerde kontroller gerçekleştirilmeli, evde diş çekimi servisi bulunan Gülüş Estetiği kliniği apikal rezeksiyon tedavisi sonrasında hastaların 3 ila 24 aylık süreçler halinde röntgenlerinin çekilmesi gerektiği ve kök etrafında oluşması muhtemel kemiklerin takip edilmesi gerekliliği konusunda bilgilendirme yapmaktadır. Sizde kliniğimizi arayarak inatçı diş apsesi sorunundan kalıcı olarak kurtulun.