İmplant diş kaplama, günümüzde en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. İmplant tedavisi, uygulama aşamasından protez yapımına kadar uzun bir zaman gerektiren işlemlerden biridir. Hastadan alınan ağız içi filmleri incelendikten sonra, ağız içi muayenesi yapılarak implantın yapılacağı bölgedeki kemik yapısına bakılır. Bu şekilde kemik yapısının implanta uygun olup olmadığı incelemesi yapıldıktan sonra, implant sayısı belirlenir ve bu sayede üstüne yapılacak olan protezinde planlama aşaması başlar.
İmplant Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant diş kaplama tedavisine uygun bulunan hastalar, karar aşamasından sonra lokal anestezi ile uygulama aşamasına geçilir. Hastanın ve doktorun durumuna göre çeşitli implant uygulama seçenekleri vardır. Bunlardan biri, kesi yapılarak implantın uygulanacağı kemik görüldükten sonra, daha önce belirlenen yerlere uygulama yapılıp dikiş atılarak kesinin kapatılması işlemidir.
Diğer bir seçenek ise, ağız içi filmleri ile hastanın implant yapılacak yerler işaretli bir plak hazırlanır. Bu plak implant uygulama aşamasından önce ağıza yerleştirilerek yalnızca işaretli olan yerlere girilerek implant kemiğe yerleştirilir. Bu işlemde yalnızca implantın yerleştirildiği bölgede küçük bir kesi olduğundan, ağız içinde herhangi bir dikişe gerek kalmaz. İmplant diş kaplama tedavisinden sonra ağız hijyenine çok dikkat edilmelidir. Diş üzerinde plak oluşumu engellenmesi önemlidir. Dişlerinizi günde iki kez fırçalamak ve diş hekiminiz uygun ve gerekli gördüğü takdirde ağız çalkalama suyu ile beraber bakımını yapmak gerekmektedir. Sorunsuz ve uzun süreli bir kullanım için bunlara dikkat edilmelidir.