Estetik problemleri öngörülebilir şekilde değerlendirmek, teşhis etmek ve çözmek için düzenli ve sistematik bir yaklaşım gerekmektedir. Nihai sonucun sadece yalnız görünüme bağlı olmaması çok önemlidir. Klinisyenler olarak gülüş tasarımında nihai hedefimiz, çeşitli estetik unsurlardan oluşan bir düzenleme oluşturarak gülümsemede hoş bir kompozisyon elde etmektir. Bir insanın diş ve dudakların yapısı ve hareketi ile çeşitli duygular ifade etme kabiliyeti gülümseme, bir insanın toplumda ne kadar iyi çalışabileceğini belirleyebilir.
Popüler Estetik Tedavi: Gülüş Tasarımı
Estetik bir makyajın amacı, dişlerin, dokuların, kasların, iskelet yapılarının ve eklemlerin hepsinin uyum içinde işlev gördüğü huzurlu ve istikrarlı bir çiğneme sistemi geliştirmektir. Estetik vakaların tedavisini planlarken, gülümseme tasarımının hasta bakımına yönelik kapsamlı bir yaklaşımdan izole edilememesi çok önemlidir.
Başarılı, sağlıklı ve işlevsel bir sonuç elde etmek, kaslar, kemikler, eklemler, diş eti dokuları ve oklüzyon dahil olmak üzere tüm destekleyici oral yapılar arasındaki ilişkinin anlaşılmasını gerektirir. Günlük dilde, ‘gülümseme tasarımı’ terimi genellikle estetik amaçlı bir diş tedavisinin eş anlamlısı olarak kullanılır. Bununla birlikte, gülüş tasarımı aslında tedavi başlamadan önceki bir süreçtir. Gülümseme tasarımı, yüz, gülüş, diş ve diş eti uyumu ve hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre mevcut uyumsuzluk yerine daha uyumlu bir durumu hedefleyen estetik bir diş tedavisinin istenen son sonucunun planlanması ve ön-görselleştirilmesidir.
Gülüş Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
İşlevsel yönlere ve fizibiliteye özellikle dikkat etmek gereklidir. Gülüş tasarımı bir bütüncül tedavi tipidir. Hastanın gülme hattını değiştirerek yepyeni ve estetik bir gülüş elde etmek için yapılan tedavilerin tamamını kapsar. Bu tedaviler estetik dolgular, kanal tedavisi, porselen kaplamalar, zircon uygulamaları, emax laminate uygulamaları, implant uygulamaları gibi dişsel tedaviler ile yumuşak dokuda yapılan yani pembe estetik olarak adlandırdığımız uygulamaları kapsar. Bu pembe estetiğin içerisine diş etinin ideal bir açıya ve konuma getirilmesi dudaktaki asimetrilerin ve konturların düzeltilmesi gibi tedaviler girer.
Gülüş Tasarımında Hangi Tedaviler Yapılır?
1-) Beyazlatma işlemi ile dişlerin renk tonu açılabilir. 20-40 dk arasında süren bu işlemle hasta daha beyaz dişlere sahip olur. Hastanın ideal bir bakımı ile 2 yıla kadar bu beyazlığı koruyabilir.
2-) Porselen laminalar dişlerin üzerlerine yapıştırılır. Laminalar ile hem diş şekli hem de diş rengi kişinin yüzüne uygun bir şekilde ayarlanabilir.
3-) Zirkonyum kaplamalar ve emax porselenler oldukça çok kullanılan bir yöntemdir. Klasik metal destekli kaplamalara nazaran iyi bir estetik görüntü verebilir. ışık geçirgenliği sayesinde gülüşünüze doğallık katar.
4-) Ortodontik teknikte ise porselen braketler uygulanılarak diş çapraşıkları ve çene problemleri düzeltilebilir.
5-) İmplant tedavisinde ise hastanın daha önceden kaybettiği dişleri tekrar kazandırılır.
Gülümseme tasarımı, gülümsemenizde yapmak istediğiniz değişiklikleri tasarlamak anlamına gelir, bunun etkisi kendinize olan güveninizi ve yaşam tarzınızı geliştirmek olacaktır. Bu tasarım, eksik dişlerle kalan boşlukları doldurmak, dişlerin şeklini iyileştirmek, dişlerin pozisyonunu değiştirmek ve dişlerin görünümünü iyileştirmeyi içerebilir. Bazen değişiklikler fonksiyonel açıdan çok küçük olabilir, ancak görünümünüz üzerinde derin bir etkisi olabilir.
Gülüşünü sevdiğinizde, kendinize güvenirsiniz. Hedefimiz, dünya ile paylaşmak istediğiniz bir gülümsemeyi oluşturmanıza yardımcı olmaktır. Sizin için daha beyaz dişler veya daha dik dişler olabilir ya da belki birkaç muayeneyi atladıktan sonra genel bir bakıma ihtiyacınız olabilir. Gülümsemenizde her zaman istediğiniz güveni sağlamak için sizinle birlikte çalışmak istiyoruz. Arzunuz ne olursa olsun diş kliniğimizde son derece profesyonel ve güler yüzlü bir hizmeti deneyimleyeceğinizi garanti ediyoruz.