Dış görüntüsüne önem veren kişilerin daha estetik bir görüntüye ve daha fazla ışıltıya sahip olmak için son yıllarda diş kristallerini tercih ettikleri görülmektedir.
Diş Kristali Nedir?
Estetik diş hekimliğinin uyguladığı işlemler arasında bulunan diş kristali halk arasında daha çok diş pırlantası olarak bilinmektedir. Boyut olarak değişik büyüklükte ve şekillerde olan bu taşlar diş yüzeyine yapıştırılarak kişinin dış görünüşünde ve gülüşüne ışıltı katarak farklılık yaratması açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Ankara evde diş hizmeti ve evde implant yapımı hizmetlerini uzman diş hekimi kadrosu ile özenle sunan diş kliniklerinde uygulanan bu yöntem gülüşünde gözle görülür bir farklılık yaratmak isteyenlerin tercih ettiği diş estetiği alanında bir seçenektir.
Diş Kristalini Kimler Yaptırabilir?
Diş hekimliği alnında artık sıklıkla uygulanmaya başlayan diş kristalleri istenilen yaşlarda ve istenilen dişlere çok kolaylıkla ve kısa sürede uygulanabilmektedir. Diş yüzeyine yapıştırılan bu kristaller diş yüzeyinden kolaylıkla düşmemekte ve düşmeleri durumunda ise kolaylıkla tekrar yapıştırılabilmektedir. Çok değişik şekillerde ve büyüklüklerde olabilen diş kristalleri her yaşta uygulanabilmeleri açısından oldukça avantajlı bir diş estetiği hekimliği uygulamalarındandır. Hiç bir şekilde dişin yapısına zarar vermeyen ve diş yapısını bozmayan bu kristaller ağız ve diş sağlığı içinde herhangi bir risk oluşturmamaları açısından kolaylıkla kullanılabilmektedir. Diş kristallerinin ağız ve diş sağlığı olan ve diş dizilimleri uygun olan herkes diş hekimine yaptırabilmektedir.
Diş Kristali Yapım Aşaması
Evde diş çekimi ile evde diş hizmeti sunulan diş kliniklerinde diş kristalleri diş yüzeyinde hiçbir aşındırma işlemi yapılmadan özel bir teknik kullanılarak diş yüzeyine kişinin gülümseyişini öne çıkarak şekilde yapıştırılır. Diş kristallerinin dişe yapıştırılmadan önce dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Diş kristali yapıştırılmadan önce kişinin ağız ve diş sağlığının yerinde olması gerekmektedir. İlk olarak varsa diş plakları temizlenmelidir. Ağızda bulunan diş çürükleri tedavi edilmeli ve diş beyazlatma uygulaması ile dişler beyazlatılmalıdır. Beyaz ve sağlıklı dişlerde daha güzel ve daha estetik duran diş kristalleri istenilen diş pamuk yardımı ile ıslaklık oluşmayacak şekilde çevre dokulardan izole edilerek kompozit bonding denilen özel bir yapıştırıcı yardımı ile yapıştırılır.
Diş Kristalinin Kullanımı
Dişe herhangi bir zararı olmayan diş kristalleri özel bir bakıma gerek duymamaktadır. Kişilerin normal günlük hayatlarında rahatlıkla kullanabilecekleri bu taşlar günlük ağız bakımı ile rahatlıkla temizlenebilmektedir. İstenilen büyüklükte uygulanabilen diş kristalleri normal günlük hayatta diş yüzeyinden kolayca düşmemektedir. Bazı durumlarda örneğin sert gıda tüketimi nedeniyle dişten ayrılmalara rastlanılsa da diş hekimi tarafından yine çok kısa bir sürede ve kolaylıkla dişin yüzeyine tekrar yapıştırılabilmektedir. Diş kristali uygulanılan durumun daha sonra istenilmemesi durumunda çıkarma işlemi sonrasında dişe uygulanılan cila ile dişin herhangi bir zarar görmemesi sağlanmaktadır.
Diş Kristali Uygulamasında Kullanılan Taşlar
Estetik diş hekimliği uzmanları tarafından uygulanan dişe pırlanta takma işlemi sadece diş hekimleri tarafında yapılmalıdır. Diş kristali uygulamasında kristal taşlar yerine başka taşlarda tercih edilebilmektedir. Bütçenize uygun taşları kendi zevkinize uygunlukta ve büyüklükte seçebilirsiniz. Diş kristallerine göre daha az maliyetli olan diş taşları aşındırma yöntemi kullanılmadan sadece yapıştırma ile uygulandıkları için yemek yeme veya sert besinlerde uygulanan kuvvet ile birlikte yerinden çıkabilmektedir. Diş kristallerinden böyle bir durum söz konusu değildir diş hekimi tarafından yapıştırılan diş kristali dişten kolaylıkla düşmez ve kırılması da imkansıza yakın bir durumdur.