Diş kaplaması nasıl yapılır sorusuna cevap arıyorsanız makalemizi okuyarak en ince ayrıntısına kadar öğrenebilirsiniz.
Diş Kaplama Nedir?
İnsanlar ağız ve diş sağlığından tereddüt ettiklerinde ve bir takım sorunlar yaşadıklarında bir diş hekimine başvurur. Diş hekimi ağız ve diş sağlığınıza en iyi gelecek ve en doğal yöntemleri kullanarak işlem yapar.
Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?
Diş kaplama çeşitleri kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Diş kaplama çeşitleri: Porselenden yapılan kişiye özel tasarlanan ve uygulanan estetik materyallerin konulmasıdır. Porselen diş kaplama 4 grupta incelenir:
- Porselen Laminate Veneer: Dişten 0,3-0,7 mm. yüzey alınarak üstüne uygulanan porselen yaprak tabakadır. Çok ince bir şekilde hazırlanan porselen laminate veneer içerisinde metal bulundurmaz.
- Zirkonyum kaplama: Zirkonyum elementi doğada hazır halde bulunan beyaz bir elenment çeşididir. Hem ön dişlerde hem de arka dişlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
- Metal destekli kaplama: Metal destekli kaplamalar dişin yapım aşamasında porselenin altın ametal konularak yapılır. Genellikle ön dişlerde tercih edilmez, arka dişlerde tercih edilir.
- Empress (full porselen) diş kaplama: Doğrudan dişin üzerine yapılan bir uygulamadır. Bu uygulamanın yapılması için diş kaybının olmaması gerekir. Kaplama öncesi dişler diş hekimi tarafından hazır hale getirilir ve kaplama işlemi uygulanır.
Kimler porselen diş kaplatabilir?
Porselen diş yaptırmaya uygun adaylar diş hekiminin kararıyla belirlenir. Porselen dişi herkes yaptırabilir mi diye soracak olursanız aşağıdaki maddeleri okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Hafifi ya da orta düzeyli çapraşık diş bozukluğu
- Diş eksikleri
- Normal bir diş dolgusu ile giderilmeyecek genişlikte çürük dişler
- Estetik kaygıları
Bazı işaretler ve sorunlar porselen diş yaptırmanız için size engel olabilir. Eğer ki dişlerinizde aşırı derecede çürük ve iltihaplanmalar varsa, diş etlerinde iltihaplanma varsa, kanal tedavisi gerekecek düzeyde dişlerinizde iltihap varsa porselen kaplama yaptıramazsınız.
Bu hususları diş hekiminiz başarılı bir tedavi süreci uygulayarak çözüm bulduysa ve sorunları Giderdiyse diş hekiminizin onay vermesi halinde porselen kaplama işlemi uygulayabilirsiniz.
Porselen Dişlerin Ömrü Nedir?
Porselen dişlerin ömrü genellikle 7 ile 15 yıl arasında kalıcılık göstermektedir. Bu süre geçtikten sonra kaplamalar mutlaka değiştirmelidir.
Sizin bu aşamada yapmanız gereken günlük rutin diş bakımlarınızı ve diş hekiminizin kontrollerini aksatmamak olacaktır.
Porselen Kaplamalar Özel Bakım Gerektirir Mi?
Porselen kaplamada bakım süreci içermemekle birlikte bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Porselen kaplamalar leke karşıtı olsalar da lekeye neden olan yiyecek ve içeceklerden kaçınmalıyız. Örneğin kahve ve çay gibi içeceklerin aşırı tüketilmemesi porselen dişlerinizin doğal ve sağlıklı görünümü uzun süre korumasını sağlayacaktır.
Diş Kaplama Fiyatları?
Ankara diş kaplama fiyatları yapılan kaplama çeşidine ve işlemine göre farklılık göstermektedir. Fiyatlar; 525 TL ile 1155 TL arasında değişiklik göstermektedir.