Diş eti hastalıklarının tanısını koyan ve tedavisini gerçekleştiren bilim dalına Periodontoloji denir, diş hastalıklarının önlemesi ve uygulanan tedaviler ile dişlerin sağlıklı ve uzun süre ağızda kalmasını sağlamak mümkün. Diş eti hastalıkları bu çerçeveden bakıldığında diş kayıplarının yaşanmasına neden olan en önemli faktördür, evde diş hizmeti doktorları diş eti hastalıklarının erken tespit edilmesi tedavisinde önemli olduğu fikrinde birleşmektedir.
Diş Eti Hastalıklarının Başlangıcı Diş Eti Hassasiyetidir
Diş eti hastalıkları diş eti kanamaları, diş eti iltihabı, diş eti hassasiyeti ve dişlerde sallanmalar ile başlar ve diş eti hastalıklarının en erken teşhisini sağlayan başlangıç ise diş eti hassasiyetidir. Diş etleri daha hacimli ve kırmızı durumdadır, ilk başladığı zamanlarda rahatsızlık vermez ama zaman içerisinde tedavi edilmez ise geri dönülmesi mümkün olmayan hasarlara neden olur. Diş eti hassasiyetinin başladığı süreçte diş ve diş eti arasından bir periodontol cep oluşur ve bu cep hastalığın ilerlemesini hızlandırır ve bu nedenle dişler de çekilme ve diş kaybı yaşanır.
Diş Eti Hastalığının Belirtileri Şunlardır
ankara evde diş hizmeti kliniği diş eti hastalığının belirtilerini şu şekilde sıralamanın mümkün olduğunu ifade etmektedir; diş fırçalama esnasında diş etinde kanama, kırmızı, hassas ve şiş diş etleri, dişlerden ayrılan diş etleri, dişler ile diş etleri arasında ki iltihap akıntısı, birbirinden uzaklaşan ve sallana dişler, ısırma anında alt ve üst dişler arasında ki dengesizlik ya da protezlerin birbiri ile uyumda ki dengesizlik, bitmeyen kötü ağız kokusu diş eti hastalığının en sık karşılaşılan belirtileri arasındadır. Bu belirtiler dışında hiçbir şekilde rahatsızlık vermeyen ya da belirti göstermeyen ancak ileri bir safhada karşımıza çıkan diş eti hastalıkları vardır.
Diş Eti Hastalığının En Başta Gelen Nedeni Diş Plağıdır
Bu nedenle düzenli aralıklar ile evde implant yapımı gerçekleştiren diş hekimlerine muayene olmakta her zaman için fayda vardır. Diş eti hastalığının en başta gelen nedeni diş plağıdır, dişlerin üzerinde biriken renksiz ve yapışkan bir tabaka olan diş plağı diş eti hastalıklarının oluşumunda karşılaştığımı nedenler arasında ilk sırada yer almakta. Bu plağın oluşumun engellenmesi için dişler her gün en az iki kez fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve ağız temizliğine ve hijyene önem verilmelidir.
Diş Etini Dişlere Bağlayan Liflerde Yıkıma Neden Olur
Diş plağı şayet dişlerden uzaklaştırılmaz ise dişlerde tartar ve diş taşına dönüşür o durumda hem tedavisi daha güç ve sıkıntılı olur hem de hastaya daha fazla problem yaratır bu nedenle diş plaklarının her gün yapılacak temizlik ile ortadan kaldırılması gerekmektedir. Diş plağı üzerinde bulunan bakteriler zararlı bir takım ürünler salarlar bu ürünlerde diş etinde tahrişe neden olur ve diş etini dişlere bağlayan liflerde de yıkıma neden olur. Diş eti dişlerden uzaklaşmaya başladıkça oluşan peridontol cep daha da derin dokulara yerleşmeye çalışır.
Artık Diş İçin Yapılacak Hiçbir Şey Kalmamış Olur
Bununla birlikte bakterilerde daha derine hatta kemiğe kadar inmeye başlarlar bu ilerleme dişi tutan ve destekleyen alveol kemiğinde hasar oluşturmaya başladığında artık diş için yapılacak hiçbir şey kalmamış olur. Diş çoktan geri dönülmeyen bir sürece girer evde diş çekimi uzman kadrolarının açıklamalarına göre diş kaybının yaşanmasının önüne geçmek mümkün olmaz. sizlerde dişlerinizi kaybetme korkusu yaşamayın Gülüş Estetiği uzman doktorları tanı ve tedavide ki başarıları ile her zaman hastaların ilk tercihleri olmuştur.