Diş eti hastalıkları üzerinde durulması gerekilen çok ciddi bir diş hastalığıdır. Diş eti hastalıkları yaşayan kişiler derhal bir uzman hekimden yardım almalıdır. Diş eti hastalıkları umursanmadığında çok ciddi hastalıklara sebep olabilir. Bu yüzden mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Peki diş eti hastalıkları nelerdir? Bu hastalıklardan korunmak için ne yapmalıyız? Eğer diş eti hastalıklarına sahipsek nasıl bir tedavi süreci uygulamalıyız? Makalemizin devamında bu sorulara cevap bulabileceksiniz.
Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?
Diş eti hastalıkları diş sağlığı açısından olumsuz teşkil eden bir durumdur. Diş eti hastalıklarını sayacak olursak;
1) Gingivitis: Gingivitis, önemli bir diş eti rahatsızlığıdır. Bu diş eti hastalığında kişinin diş eti iltihaplanmıştır ve en erken diyebileceğimiz diş eti hastalığıdır. Dişlerin fırçalanmadığı durumlarda ortaya çıkabilir.
2) Periodontitis: Diş eti hastalığının önemli bir aşamasıdır. Eğer siz de bu hastalığa sahipseniz dişleriniz de önemli problemler yaşıyorsunuz demektir. Diş etini tutan kemikler bu aşamada hasar görmüştür ve derhal tedaviye başlanılmalıdır.
Diş Eti Hastalıkları Belirtileri
Diş eti hastalıklarının birçok belirtisi bulunmaktadır. Bu belirtileri sıralayacak olursak;
– Şişen diş etleri
– Nefesin kötü kokması
– Dişler arasında gözle görülür iltihaplanmalar
– Dişlerinizi fırçaladığınızda veya diş ipi ile temizlediğiniz de çok kolay kanamalar görülmesi
gibi belirtiler diş eti hastalıkları belirtileridir. Sizde de bu belirtilerden biri veya bir kaçı varsa derhal bir uzman diş hekiminden yardım almanız gerekmektedir.