Bebeklerde 3.aydan itibaren çıkmaya başlayan dişler, zaman içerisinde huzursuzluk yaratabilir. Diş çıkaran bebeğe ne yapmalı diye merak ediyorsanız eğer tercih edebileceğiniz birbirinden farklı yöntem vardır. İlk olarak çok fazla bastırmadan diş eti masajı yapmak, bebeğin zamanla daha da rahatlamasına katkı sağlar.
Diş Çıkaran Bebeğe Ne İyi Gelir?
Diş çıkaran bebeğe iyi gelen yiyecekler arasında soğutulmuş meyveler gösterilir. Soğumuş muzu bebeğinize vermeniz durumunda diş etlerine baskı yapar ve en azından ağrısı azalır.
- Meyve filesine koyduğunuz soğuk meyveleri bebeğinize vererek aynı zamanda sağlıklı atıştırmalıklar tüketmesine yardımcı olabilirsiniz.
- Soğuk bir bezi de yine yanı şekilde diş etlerinde gezdirmek, bebeğin kendisini daha iyi hissetmesine zemin hazırlar.
- Azı dişi çıkaran bebeklere ne iyi gelir araştırmasındaysanız eğer belirtilen yöntemler sağlık açısından zararlı değildir.
Bebeklerde Diş Çıkarma Ne Kadar Sürer?
Bebeklerde diş çıkarma süreci ortalama 3 yıl sürer ve toplamda 20 adet süt dişi çıkar. 3 ya da 6. Aydan itibaren başlayan serüven 3.yaş bitmeden tamamlanmış olur. Böylelikle bebeğiniz yiyeceklerini daha iyi bir şekilde öğütmeye başlar. Diş çıkaran bebeğe bitkisel ne iyi gelir konusunda merak ettikleriniz varsa, sebze kullanmanız faydalı olacaktır. Soğuk meyve ve sebzeler sayesinde diş etlerinin rahatlamasına zemin hazırlanır.
Diş çıkarma belirtileri: Çocuğunuz ya da bebeğinizde salya oranı arttıysa eğer diş çıkarmaya başlamış demektir. Yine aynı şekilde kulakta kaşıntı, ısırma isteği, iştah azalması ve uyku problemleri de diş çıkardığının göstergelerinden bazılarıdır.
Bebeklerde Diş Çıkarma Huzursuzluğu Ne Kadar Sürer?
İlk diş çıkmaya başladığı andan itibaren devam eder ve belirli bir süre huzursuzluğu geçmez. Bebeğinizde diş nedeniyle bir rahatsızlık varsa eğer sakinleştirici ya da iyi gelen müzikleri dinletebilirsiniz. Yine aynı şekilde belirli aralıklarla diş masajı yapmanız da rahatsızlığının geçmesine katkı sağlar. Diş çıkaran bebeğe havuç anneler tarafından çok fazla tercih edilir. Havuç sert bir sebze olduğu için damak ve diş etlerini kaşımasına da zemin hazırlar.
Diş Çıkaran Bebek İçin Bitkisel Çözüm Önerileri Var Mı?
Her zaman ilaç ya da fitil kullanmak yerine bitkisel seçenekleri tercih etmek bebeklerin sağlıklarının korunması açısından faydalı olacaktır. Böylelikle rahatlar ve diş çıkarma süreçlerini en konforlu şekilde geçirirler. Sert sebzeleri iyice yıkandıktan sonra bebeğinizin eline verebilirsiniz. Böylelikle hem vitamin alır hem de diş etlerini kaşır. Diş çıkaran bebeğe ne yapılır noktasında tercih edebileceğiniz yöntemlerin sayısı artar.
Bebeklerde Diş Çıkarma Süreci Uzun Mu?
Evet, yaklaşık olarak 3 yıl süren diş çıkarma süreci sanıldığı kadar kısa değildir. Diş çıkaran bebek ne yer diye araştırma yapan annelerin genellikle sıvı ve yumuşak gıdaları tercih etmeleri faydalıdır. Böylelikle iştahları azalan bebekler gerekli vitamin ve mineralleri almış olurlar.