Gündelik yaşamda diş temizliğine ne kadar önem veriliyorsa dil temizliğine de aynı ölçüde önem verilmelidir. Ağız sağlığı ve ağız kokusunun ortadan kaldırılmasında dil temizliği ciddi bir konudur. Dil ağız gibi bakteriler için müsait olan bölgedir ancak dil temizliği bilinmez yapılmaz hatta umursanmaz oysa bakterilerin en yaygın bulunduğu yer dildir.
Sorunsuz Bir Gülümseme İçin Dil Temizliğine Dikkat
Dilde ki bakterilerin temizlenmemesi başta ağız kokusuna neden olduğu gibi diş çürümelerinde de etkili bir sebeptir. Dar bir alan olan ağız içinde dişler direk dil ile temas halindedir bu nedenle çürümelerin olması kaçınılmaz sondur. Hem yaşam standartlarını geliştirmek hem de estetik bir görünüş ve sorunsuz bir gülümseme için dil temizliğinize dikkat etmeniz gerekli. Evde diş çekimi konusunda deneyimli kadrolara sahip olan Gülüş Estetiği Kliniği dil temizliği içinde gerekli alt yapıya sahip personeli ile hizmet vermekte.
Günde İki Kez Dil Temizlenmeli
Her gün yapılan dil temizliği bakterilerin ortadan kalkmasını sağlayacağı gibi bu sayede vücudumuz korumaya alınacak, duyu organlarının çalışmaları daha iyi hale gelecek, sabahları uykudan kalktığınızda ağızda oluşan o kötü tat olmayacak, ağız kokusunun önüne geçilecektir bu nedenle dil temizliğini umursayın. Dil temizliği dişlerin temizliği ile aynı zamanda yapılmalıdır, günde en az iki kez fırçalanan dişlerin yanında dilde birlikte temizlenmelidir, buna rağmen ağzınızda bir koku ya da diş eti veya dil çevresinde bir ağrı varsa mutlaka bir diş hekiminden destek alınmalıdır. Dil temizliğini yaparken dikkat edilmesi gereken konu dil üzerinde ki yağ plaklarının temizlenmesidir, dili tüm bölgelerini görecek şekilde dışarı çıkarmalı ve dil üzerinde beyaz bir tabakanın olup olmadığına bakılmalı, bu tabaka varsa gördüğünüz bakterilerdir.
Bakteri Tabakaları Papillaların Arasına Yerleşir
Bu görülen beyaz alanın temizliğine daha fazla dikkat etmek gerekir, dil temizleme aparatları ile dili fazla bastırmadan aparatı arkadan öne doğru çekerek temizleme işlemi yapılmalıdır. Bu işlemi beyaz tabaka yani bakteriler bitene kadar devam ettirmek gerekir, en son aşamada ise gargara kullanarak ağız ferahlığı sağlanmalıdır. Evde implant yapımı konusunda uzman olan mobil sağlık ekipleri hastalara evde dil temizliği bilgisi de vermekte. Dil temizleyiciler dilde biriken bakteri tabakasının ağız, geniz, burun ile alt ve üst solunum yollarına bulaşmadan temizlemeyi sağlayan araçlardır. Dil yüzeyinde papilla adı verilen halıların yüzeyinde ki tüyler gibi parmaksı çıkıntılar vardır bakteri tabakaları bu papillaların arasına yerleşirler.
Dişler İle Birlikte Dil Temizliği De Yapılmalıdır
Dil üzerinde sanki halı yıkarmışçasına tabaka önce ovalanmalı ve yerinden kaldırılmalı arkasından da çekilerek dil üzerinden atılmalıdır. Dil temizleyiciler zaman içerisinde kişisel bakımda bir alışkanlığa dönerler bu nedenle ne kadar dil temizliğine önem verilirse o kadar hayatımızın bir parçası haline gelir. Dil temizliğinin önemi ile ağız kokusunun azaltılmasında ki başarısı birçok çalışmada dikkatleri üzerine çekmiştir, bu konuda birçok makale bulmak mümkündür. Bunun için günde en az iki kez ve özellikle geceleri uyumadan önce dişler ile birlikte dil temizliği de mutlaka yapılmalıdır.
Dil Temizliği Hastalarımıza Anlatılmakta
Ankara evde diş hizmeti merkezi olan Gülüş Estetiği Kliniği dil temizliğinin önemini hastalarına anlatmakta ve dil temizliği konusunda bilinmesi gereken detaylar hakkında bilgileri paylaşmaktadır. Evde diş hizmeti veren Gülüş Estetiği Kliniği dil temizliği konusunda diş hekimleri başta olmak üzere tüm personeli ile hastaların taleplerini karşılamaktadır. Ağız ve diş sağlığı konusunda bölgesinde ki birçok klinikten daha farklı olduğunu kanıtlayan Gülüş Estetiği Kliniğinden randevu alarak diş ve ağız sağlığı konusunda ki tüm hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.