İmplant diş kayıplarından, diş çekiminden sonra kişinin rahatça yemek yemesini, rahatlıkla konuşmasını sağlayan bir buluştur. İmplant yapımı 1908′ li yıllardan bu güne kadar uygulanmış ve implant teknolojisi de her geçen gün kendini yenileyerek gelişmeye devam etmiştir. Dikişsiz implantın yapılmaya başlanmasıyla dikişsiz implant nedir ve nasıl uygulanır sorusu gündeme gelmişti.
Klasik İmplant ile Dikişsiz İmplantın Farkları Nelerdir?
Klasik implant ile dikişsiz implant nedir ve nasıl uygulanır? Klasik implantta operasyon sonrası hastada yaralar, kanamalar, çeşitli enfeksiyonlar, ağrı ve sızı görülme ihtimali varken dikişsiz implant ile bu olasılıklar en alt düzeye inmiştir. Dikişsiz implantta operasyon sonrasında operasyon yapılan bölgeye dikiş atılmaz. Bu durumda hasta hem rahat eder hem de dikiş atılmadığı için diş etinde iltihaplanma, yara olma, kaşınma, kanama gibi durumlar oluşmaz.
Dikişsiz implant klasik implant yöntemine göre daha az acı verir ve hastanın tamamen kendini iyi hissetme süresi daha erken başlar. Dikişsiz implantta hasta operasyondan sonra çok kısa bir süre içinde rahatlıkla günlük faaliyetlerini yürütebilir, bir şeyler yiyip içebilir. Yani implant yönteminde hasta için en konforlu ve pratik olanı dikişsiz implanttır.
Dikişsiz İmplant Nasıl Yapılır?
Dikişsiz implant, implant yapıldıktan sonra bölgeye dikiş atılmadan yapılır. Yapım öncesinde tomografi çekilip diş yapısı incelenir ve ne yapılacağına karar verilir. Dişlerin yapılacak olan şekli bilgisayar programıyla düzenlenir. Daha sonra implantlar diş etine bir kesme işlemi uygulanmadan yerleştirilir. Sonuç olarak kesme işlemi olmadığı için dikiş de atılmaz. Böylece rahat bir tedavi süreci geçirilmiş olur.