Dental implantı vücudum kabul eder mi sorusu sorulduğu zaman implantın titanyumdan imal edildiği unutulmamalıdır. Titanyum, insan vücudu ile uyum sağlayan en önemli materyallerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İnsan vücuduna %90 oranında uygunluk sağlayan bu maden sayesinde implantın vücut tarafından kabul edilmemsi gibi bir durum söz konusu olmuyor.
Vücut İmplantı Neden Kabul Etmez?
Vücudun dentalimplantı kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Ancak, bazı durumlarda sorunlar yaşanabilir. Sorunların nedeni implant kullanımı değil, çene yapısıdır.
İmplantın uygulanmış olduğu çene kemiği, bir süre sonra erime gösterebilir. Aynı zamanda çene kemiğinin güçsüz olduğu durumlar da söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda implant ne yazık ki çene kemiğinin üzerinde sabit kalamıyor ve düşüyor.
İmplantın Kabul Edilmemesi Oranı: Bu oran insandan insana değişkenlik gösterebiliyor. Bazı kişilerin çene kemikleri oldukça sağlam ancak, bazı kesimlerde çene kemiklerinde derinlik ya da erime gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Genelde %20’lik bir kesimde çene kemiği erimesi ile karşılaşılıyor. Dental implant risk içeren bir uygulama değil, çünkü implant uygulaması öncesinde kişilere muayene uygulanıyor.
İmplantı Vücut Kabul Etmezse Ne Olur?
İmplant, titanyum malzemeden yapılan bir üründür. İnsan vücudu ile %90 uyumlu olan bu ürün, vücut tarafından her zaman kabul edilir. Dolayısıyla implantın vücut tarafından kabul edilmemesi durumu söz konusu olamaz.
Çene kemiğinin yumuşak olması, zaman içinde erime göstermesi implantın tutunmasını zorlaştıran unsurlardır. Bu gibi durumlarda güçlendirme yapılması gerekir. Eğer ki bu güçlendirme işlemi yapılmazsa bir süre sonra dental implant yerinden çıkacaktır.
İmplant Ağrısı Geçmezse Ne Olur?
Ağrı ve sızı söz konusu olduğunda belirli sorunların habercisi niteliğinde incelenmelidir. İmplant sonrasında ağrı elbette ki olacaktır. Ancak, bu ağrı için ağrı kesici kullandığınızda ağrının tamamen geçmesi gerekir. Geçmeyen bir dentalimplant ağrısı söz konusu olduğunda aşağıdaki durumlar yaşanıyor olabilir.
- İmplant ölçüsü tam alınmamış, dolayısıyla yerine tam oturtulmamış olabilir.
- Sinir hasarı oluşmuş, dolayısıyla geçmeyen bir ağrı başlamış olabilir.
- Çene kemiğinin yumuşak bir dokuya sahip olması ya da zamanla erimesi durumunda ağrı oluşabilir.
İmplantın Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?
İmplantların başarısız olmasının pek çok nedeni olabilir. Genel olarak başarısızlığın belirtileri ağrı, sızı, sabit olan implantın sallanması ve bazı durumlarda yerinden çıkması olabilir. Bu durumların yaşanmasına etki eden faktörler aşağıdadır:
- Kemik hacmindeki yetersizlikler,
- Ağız bakımının yeterli düzeyde yapılmamış olması,
- Sistematik rahatsızlıklar,
- Diş etkinde oluşan sorunlar,
- Dişlerin sürekli sıkılması ve parafonksiyonel alışkanlıklar,
- Sigara tüketimi,
- Kemik kalitesindeki düşüklük.
İmplant Diş Yapıp Da Pişman Olanlar Var Mı?
Dentalimplantşikayetlerigenel olarak tedavisini başarısız bir hekimde yaptıranlar tarafından dile getiriliyor. Eğer ki alanında uzman bir hekimden yardım alınırsa hiçbir problem yaşanmayacak, 10 yıl garanti alınabilecektir.