Hastada çok fazla diş kaybının olması halinde sıklıkla tercih edilen bir diş protezi tipidir. Çene ve diş ölçümünün tamamlanmasının ardından ortalama olarak 5 seansta tedavi süreci gerçekleştirilebilmektedir. Dişlerde özel olarak hazırlanan yuvalara takılarak özenle takılması suretiyle çıtçıtlı protez diş oluşturulmaktadır. Tutucular dışarıdan görsel olarak görülmemekte bu sayede gülüş estetiği sağlanmaktadır. Tedavinin yapılabilmesi için hastanın en az 4 ya da 6 dişi olmalıdır. Ayrıca hastanın ileri düzeyde kemik erimesi rahatsızlığının olması halinde tedavi protezin ömrünün kısa olacağından dolayı yapımı tercih edilmemektedir.
Protezin Kullanımı Ve Temizliği
Tedavinin ardından dişin kullanımı uzun yıllarca gerçekleştirilmektedir. Dişin kullanım süresi için hastanın protez dişini dikkatli olarak kullanılmasına bağlı olarak değişkenlik de gösterebilmektedir. Herhangi bir şekilde destek alınan dişlerden birinin kaybının yaşanması halinde protez tedavisi tekrarlanması gerekmektedir. Diş sağlığı için çıtçıtlı protez diş temizliği, ağız temizliği ve kullanımı oldukça önemlidir.
- Tedavinin ardından hasta yeni dişlerine diğer protez çeşitlerine göre daha kolay alışabilmektedir.
- Tedavi sonrası hastanın ağzına alt çenede dilin alt kısmından üst çenede yer alan damağı da kaplayan bir protez yerleştirilmektedir.
Bundan dolayı ilk günler alışmak zor olsa da ortalama bir hafta da tamamen alışılmaktadır. Tedavi ardından herhangi bir şekilde protez dişte kırık ya da dişin boyuttunda hasar oluşması halinde en fazla 2 gün içinde protez tamiri mümkün olmaktadır.