Gelişen teknoloji ile beraber diş tedavileri de farklılık göstermiştir. Bu alanda kendini belli eden teknoloji, hastaların avantajlı hale gelmesini destekliyor. Nitekim son derece uzun ömürlü olan diş tedavilerinin uygulanması söz konusudur. Örneğin implant bunlar arasında başı çekmektedir. Sonuç olarak Ankara implant diş hekimi;
- Eksik dişleri ve bölgelerini inceledikten sonra implant uygulamaktadır.
- Diş kökü için vida yapılarına yer verilmektedir.
- Vidalı dişler de uzun vadede kullanıma uygundur.
Görüldüğü üzere vidalar üzerinden sağlam bir tedavi tekniğine yer verilir. Gerek ön gerekse arka dişlere yönelik bu teknik devreye girmektedir. Eksik olan dişlerden ziyade kemik ile diş etleri de dikkate alınır. Yani hastanın implanta uygun olup olmadığına karar verilir. Bunun için klinik muayeneler önem arz etmektedir.
İmplant Diş Hekimi Ne Yapar?
Ankara implant diş hekimi adı üstünde implant tekniğine ilişkin çalışma gösterir. Bu alanda uzman olan hekimler ön plana çıkmıştır. Tavsiye neticesinde de bilgi sahibi olabilir ve randevu alabilirsiniz. Randevuya bağlı olarak muayene olmanız sağlanır. Muayene olan hastalara implant için;
-Yerleştirme; Hekimler başta kemik yapısını dikkate alarak implant yerleştirme işlemlerine yer verir. Yerleştirme adına kemik üzerinden oyun açılır. Açılan oyuk içerisine implant yerleştirilir. Yani vida şekline sahip olan titanyum malzemenin temin edilmesi sağlanır.
-Takma Diş; Kemik oyma ve yerleştirme işlemleri ile kalınmaz. Çünkü bu durum hastaların günlük hayatında sorun yaşamalarına neden olur. Bu yüzden geçici takma dişlerin temin edilmesi sağlanır. Nitekim kalıcı takma dişler için kemiğin ve takılan implantın kaynaşması gereklidir.
İmplant Kaynaşma Süresi Nedir?
Ankara implant diş hekimi muayene neticesinde teknik uygulamalara karar verir. Bunun için röntgenlere ve tomografiye ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle de kemik kalınlığı üzerinden implantın yerleştirilmesi sağlanır. Doku uygunluğu da bu sayede belli olur. Arkasından implant yerleştirilir ve kaynaşması beklenir. Bu anlamda;
- Kemikle vidanın kaynaşma süresi kişiden kişiye değişir.
- Ortalama 2 – 3 ay içerisinde kaynaşmanın gerçekleşmesi mümkün olacaktır.
- Kaynaşma neticesinde de sabit takma dişler temin edilir.
Kaynaşmanın olup olmadığını anlamanız mümkün değil. Ancak klinik muayeneler neticesinde bu durum anlaşılabilir. Yani hekime başvurmanız gerekir. Uzman hekimler röntgenler eşliğinde kaynaşmayı takip eder. Beraberinde de sabit protez uygulamalarına karar verilir.
İmplant Alıştırma Protezi Nedir?
Uzman diş hekimleri implant uygulamalarında tüm önlemlere yer verir. Örneğin sadece kemik yapısı dikkate alınmaz. Bunun yanı sıra diş etleri de göz önünde bulundurulur. Yani diş etlerinin de adaptasyon süresi önem arz etmektedir. Bu anlamda alıştırma protezlerinin uygulanmasına karar verilir.
Protezler için diş etlerinin hafif bir şekilde açılması sağlanır. Yine işlem sırasında lokal anestezi almanız söz konusudur. Böylece herhangi bir acı hissetmeniz mümkün olmaz. Hafif bir şekilde açılan diş etlerine alıştırma protez temin edilir. Protezin yerleştirilmesi halinde yine bir bekleme süreci yaşanır. Ancak bu sefer 6 – 7 gün yeterli olacaktır. Neticesinde diş etleri de kalıcı protezler için hazır hale gelecektir.
İmplant Kalıcı Protez Ne Zaman Takılır?
Adaptasyon süreçlerini dikkate alan hekimler, tüm kontrolleri dahilinde kalıcı proteze karar verir. Kontrollü bir şekilde implant uygulamasının tamamlanmasına özen gösterilir. Örneğin kemikten ziyade diş etlerinin adapte olması beklenir. Bu aşama ile beraber kalıcı protezler uygulanır. Kalıcı olanlar adına;
- Önceden alınan ölçülere göre takma dişler tasarlanır.
- İmplantların üzerinde ki geçici protezler alınır.
- Son olarak kalıcı dişlerin sabitlenmesi sağlanır.