Diş implantları; tedavisi mümkün olmayan çürük, kırılma gibi nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine fonksiyonel ve estetik amaçla çene kemiğine yerleştirilen, böylece yapay bir diş kökü yaratılan titanyum vidalardır. Diş hekimleri tarafından küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilirler. Diş implantı olarak kullanılan dental iplantlar, titanyum içerikleri olmasından dolayı vücudumuz ile biyolojik olarak uyumludurlar. Diş kökünü taklit etmeleri sebebi ile alışılagelmiş total protez, kuron ve köprülere kıyasla daha konforlu ve sağlıklıdır.
İmplantların Faydaları
- İmplantlar sadece eksik dişlerimizin olduğu bölgeye uygulandığı için ağzımızdaki diğer dişlerimize başka bir işlem yapmaya gerek kalmaz.
- Alışılagelmiş yöntemlerden köprü ve total protezlere göre daha uzun ömürlüdür, sağlıklı ve daha konforlu sonuç verirler.
- Diş kayıpları olan bölgede, kemik dokusu foksiyonel olamadığı için diğer bölgelere göre çabuk erimektedir. implantlar yerleştirildikleri bölgedeki fonksiyonelliği arttırdığı için kemiği aktive ederek kemik erimesini yavaşlatır.
Diş İmplantını Herkes Yaptırabilir Mi?
Kontrol altında olmayan diyabet (şeker hastalığı), yüksek risk grubunda olan kalp hastaları (son 1 yıl içinde kalp krizi veya kalp ile ilgili bir ameliyat geçiren hastalar), hamile olan hastalar ve titanyum alerjisi olan hastalara implant yapılması doğru değildir.