Zirkonya kronları yapma işlemi, kompozit seramik kronları için yapılan işlemden çok daha az karmaşıktır. Tedaviye diş kliniğinde başlanır. İlk olarak, diş hekimi hastanın dişleri hakkında bir izlenim yaratır. Diş hekimi daha sonra bu izlenimi laboratuvara gönderir, laboratuvarda bir teknisyen diş kalıbı yapmak için izlenimin ölçülerine göre dişi şekillendirir. Teknisyen daha sonra kalıbı kesitler halinde keser ve lazer, kırmızı ışıklar veya mavi ışık teknolojisi kullanarak tarar. Daha sonra taramayı tasarlayan CAD yazılımı ile taramayı bir bilgisayara yüklerler. Teknisyen tacı da tasarlayabilir.
Zirkonyum Diş Çıkar Mı?
Zirkonya için dezavantajların listesi kısa olsa da, dikkat çekicidir. Herkes için hiçbir malzeme mükemmel değildir. Zirkonya’nın, çeşitli endüstrilerde iyice test edilirken, kompozit seramik ve metalden daha çok dental kuronlar için daha yeni bir malzeme olduğu belirtilmelidir. Bu nedenle, zirkonya kronları üzerinde diğer kron türlerinden daha az vaka çalışması yapılmıştır. Yapılan zirkonyum diş çıkar mı sorusunu soran hastalarımız, tedaviden uzun yıllar sonra bile dişlerini güvenle kullanmaktadırlar.
Zirkonyum diş çıkar mı sorusuna açıklık getirecek olursak, zirkonyum kaplamanın düşmesi tamamen yapım tekniği ile alakalı bir durumdur. Doğru teknikle yapılmayan, düzgün yapıştırılmayan ve ara seanslardaki herhangi bir sorun göz ardı edilerek yapılan kaplamalar zamanla sorun çıkaracaktır. Özetleyecek olursak,zirkonyum diş çıkar mı? iyi yapılmış zirkonyum kaplama dişler düşmez. Tıpkı doğal dişler gibi uzun yıllar konforlu bir şekilde kullanılabilir.