İmplant, diş sağlığı bozulmuş olan bireyin eksik ya da çekilmiş olan diş köküne uygulanan bir tedavi şeklidir. Diş kökü yerine titanyum elementini içeren genellikle vida ve benzeri yapay araç gereçler kullanılmaktadır. Burada amaç; işlevini yitirmiş olan diş kökünü yapay bir araçla tekrar işlev görür hale getirmektir.
Dişe İmplant Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?
Diş sağlığı bozulmuş olan hastalara hekim görüşü ile implant tedavisi uygun görülebilir. Bu durumda hastanın panoramik röntgen çekimleri gerçekleştirilerek diş minesi içerisinde diş kökünün anatomik konumu belirlenmektedir. Sırası ile yapılacak tıbbi girişimler belirlenen konum dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.
İmplant Sonrası Morluk Olur Mu?
Tedavi öncesi hastaların en çok merak ettiği soru implant sonrası morluk olur mu; Diş yapılarına uygulanmış olan implant tedavisi sonrası ağız içerisinde ya da yüzde oluşacak şişlik ve morarma durumları oldukça normaldir. Hastaların küçük bir bölümünde gözlenmiş olsa dahi morarma olmaması da normal bir durumdur. Bazı hasta profillerinde ise şişlik ya da morarma yan etkileri, implant tedavisini takip eden üçüncü ya da dördüncü günde gözlenmektedir.
İmplant Tedavisi Sonrası Morarma Nasıl Önlenir?
İmplant tedavisi uygulanmış olan hastada şişlik ve morarma etkilerini en aza indirgemek için ise yapılması uygun görülen bazı yöntemler vardır.
- Bu yöntemlerin en başında ise soğuk uygulamalar gelmektedir.
- İmplant tedavisi uygulanmış olan hasta henüz bakımı aldığı klinikten ayrılmadan soğuk uygulamaya başlaması gerekmektedir.
- Uygulanacak soğuk uygulama ise direkt olarak diş üzerine değil ağız dışından uygulanmalıdır.