Dişlerde hassasiyet neden oluşur; bir diş hassasiyeti, çürüme, yaralanma veya diş kaybı diş ağrısının en yaygın nedenleridir. Ağrı, bir ekstraksiyondan sonra da oluşabilir (diş çekilir). Ağrı bazen diğer bölgelerden köken alır ve çene yayılır, böylece diş ağrısı görülür. En yaygın alanlar arasında çene eklemi, kulak ağrısı, sinüsler ve hatta bazen kalp problemleri bulunur. Vücudumuzda bulunan herhangi bir bakteri bile ağız sağlığını bozabilmekte, diş çürümesine ve ya diş eti hastalıklarına sebep olarak dişlerde hassasiyet yaratabilmektedir. Diş hassasiyeti nasıl tedavi edilir? Diş ipi,florürlü diş macunu ile fırçalayarak diş problemlerinin çoğunu önleyebilir ve diş hekiminize yılda iki kez kontrole giderek ve profesyonel olarak dişlerinizi temizleterek dişlerinizi tedavi edebilirsiniz.
Dişlerde Hassasiyet Nedenleri Nelerdir?
Dişlerde hassasiyet neden oluşur; diş hassasiyeti, ağrısı ve çene ağrısı sık görülen şikayetlerdir. Baskıya, sıcak veya soğuk uyaranlarla şiddetli ağrı olabilir. Uyaran kaldırıldıktan sonra ağrı 15 saniyeden uzun süre devam edebilir. Enflamasyon alanı arttıkça ağrı daha şiddetli hale gelir. Yanak, kulak veya çene yayabilir. Diğer belirtiler şunlardır:
-Çiğneme ile ağrı
-Sıcak veya soğuk hassasiyet
-Diş veya diş etinden kanama veya akıntı
-Bir dişin etrafında şişlik veya çene şişmesi
-Bölgeye yaralanma veya travma
Bu işaret ve semptomlar bazen diş çürümesi, diş kırılması veya diş eti hastalığı (periodontalhastalık) ile ilişkili olabilir. Diş çürüğü veya dişin sakız çizgisi etrafındaki kızarıklık bölgesi ağrı kaynağına işaret edebilir. Enfekte bir dişe dokunursanız, ağrıyı daha yoğun hale getirebilir. Diş hassasiyeti nasıl tedavi edilir sorusuna önerimiz, uzman doktorumuzdan tavsiye almanız olacaktır.