Diş kaplamalar estetik görünümü güçlendiren ve hayalinizdeki dişlere kavuşmanızı sağlayan tedavi çeşitlerindedir. Farklı türlerde diş kaplamaları bulunuyor; bunlardan son dönemlerde en başarılı ve doğal sonuç vereni zirkonyum kaplama!
Diş Kaplama Nedir?
Diş kaplama dişin üzerine uygulanan, özel olarak yerleştirilen estetik materyaller olarak isimlendirilir. Kişilere özel bir tedavi planı hazırlanır. Dişlerinizin görünümünden memnun değilseniz diş kaplama yönteminden faydalanabilirsiniz. Farklı diş kaplama türleri bulunur.
Dört farklı diş kaplama çeşidi vardır; zirkonyum kaplama, porselen laminate veneer, metal destekli ve full porselen diş kaplama ile istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.
Diş Kaplamanın Yararları Neler?
Diş kaplamanın avantajları arasında şunlar bulunuyor:
- Dişinizin üzerine yapılan kaplamalar doğal bir görünüm sağlar
- Porselen kaplamalar lekelere karşı dayanıklıdır; doğal diş renginizden daha beyaz olabilir
- Porselen kaplamaları diş dokusu iyi tolere eder
- Zirkonyum kaplamaların dayanıklılığı daha yüksektir
- Çapraşıklıkları, görünüm bozukluklarını giderme özelliği vardır
Diş kaplama sayesinde diş estetiğinde büyük ilerlemeler kaydedilmiştir.
Diş Kaplama Kimlere Uygulanamaz?
Diş kaplama tedavisi ileri derecede çürük olan dişlere, ciddi diş eti sorunu yaşayan hastalara ve ağır enfeksiyonu bulunanlara uygulanmaz. Öncelikle bu diş ve diş eti sorunları için tedavi yoluna gidilmelidir.
Zirkonyum Diş Kaplaması Özellikleri
Zirkonyum diş kaplama kaplama tedavilerinde en fazla tercih edilen yöntemdir. Zirkonyum kaplamalar ışık geçirgenliği, beyaz rengi ve dayanıklılığı sebebiyle istenilen sonucu fazlasıyla verirler.
Metal üstü porselenler çok yaygınken zirkonyumlar birçok avantajı nedeniyle daha yaygın olarak uygulanıyorlar.
Zirkonyum kaplamanın avantajları şunlardır:
- Doğal diş görünümüne ışık geçirgenlik özelliği sebebiyle çok yakındır
- Metal üstü kaplamalara göre diş eti ile daha iyi uyum sağlar
- Ön kısımdaki dişler için doğallığı nedeniyle zirkonyum daha avantajlıdır
- Alerji bakımından zirkonyum ağız ve dişler ile daha uyumludur
- Dişlerde az miktarda kesim yapılması yeterlidir
- Sıcak soğuk hassasiyetine karşı dayanıklılık yüksektir
- Doğallığından ötürü tek diş bile kaplanacak olsa zirkonyum yaptırmayı tercih edebilirsiniz
Zirkonyum kaplamada metal kaplamalara kıyasla bir iki husus daha dezavantaj yaratabilir. Çok uzun diş boşlukları varsa zirkonyum yerine metal kaplamalar daha dayanıklı oldukları için tercih edilirler. Bir diğeri de fiyatlarıdır; metal kaplamalar biraz daha ekonomik tedavilerdir.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Zirkonyum kaplama tedavisi genelde lokal anestezi ile gerçekleşir. Kaplama yapılacak olan dişler kesilir ve biraz ufaltılır. Dişlerin ölçüsü alındıktan sonra geçici dişler hazırlanır ve dişlere yapıştırılır. Zirkonyum kaplama renkleri ise doğal diş rengine mümkün olduğunca yakın seçilir.
Birkaç gün içinde zirkonyum dişleriniz hazır hale gelecektir. İlk önce uyum bakımından 1 hafta kadar deneme yapılır; sorun yoksa kalıcı olarak dişleriniz zirkonyum ile kaplanır.
Diş kaplamalarında koku gibi durumlar söz konusu değildir; özellikle düzenli bakım ve fırçalama ile tedaviyi çok daha etkili bir hale getirebilirsiniz.
Zirkonyum kaplamada 6 ayda 1 kez kontrole gelirseniz ömrünü uzatmış olursunuz. Zirkonyum kaplamalar sayesinde diş estetiğinde çığır açılmıştır.
Zirkonyum kaplama fiyatları normal kaplamalara göre biraz daha yüksektir ancak alınan sonuçlara bakıldığında çoğu kişi buna değdiğini ifade eder.
Zirkonyum ve diğer kaplama türleri sayesinde kişiler dişlerindeki ufak boyutlardaki çapraşıkların, lekelerin, şekil bozukluklarının giderilmesini sağlayabilirler. İyi bir diş estetiği gülüşü de büyük oranda etkileyecektir. Sosyal ortamlarda daha iyi bir izlenim sunarak daha emin davranabilmek ve konuşabilmek başarılı bir diş estetiği tedavisinin faydaları arasındadır. Diş estetiğiniz ve gülüş tasarımınız için siz de bu tarz kaplama tedavilerden yararlanmak adına randevu alabilirsiniz.