Dikişsiz implant nasıl yapılır; Tedaviyi başlatmak ve dentalimplantları ortaya çıkarmak için yumuşak doku uygulaması birkaç yöntemle gerçekleştirilebilir. Geleneksel olarak, neşter bıçağı veya doku zımbası gibi kesme aletleri, yumuşak dokudan, restoratif faza maruz bırakılan implantın içine girer. Ortaya çıkan kanama aynı randevuda alınabilecek gösterimleri engelleyebilir. Tipik olarak implantasyonların alınabilmesi için genellikle iki haftalık bir gecikme gereklidir, böylece kanamalı yumuşak doku iyileşerek doğru görüntü yakalanmaktadır.
Dikişsiz Implant Nasıl Uygulanır?
Dikişsiz implant nasıl yapılır sorusuna açıklık getirecek olursak, kesilen kenarları koterize edebilen ve ameliyat sonrası kanamayı azaltan elektro cerrahi (lazer), bıçağa alternatif olarak sunulmuştur. Lazerleri düşündüğümüzde, başlangıçta özellikle yumuşak doku kesmek için aletler düşünürüz.
Diyot lazerler yumuşak dokuların kesilmesi ve cerrahi olarak modifiye edilmesi için etkili araçlardır ve aşağıdakiler gibi prosedürler için geniş kullanımda olmuştur; yumuşak doku kron uzatılması, kök üzerinde çürümeye ve estetik yeniden yapılandırmaya erişim sağlamak için geliştirilmiş izlenimler ve jinjektomi için çukurlaşma başlıca kullanım alanlarıdır.
Dikişsiz Implant Avantajları
Dikişsiz implant tedavisinde dişeti yarılmadığı ve dikiş olmadığı için, dikiş riski yoktur, implant ile kemik kaynaması daha hızlı olmaktadır. Bu uygulamada, kanama ve ağrının neredeyse olmaması nedeniyle, operasyon 1-1.5 dakika gibi kısa sürede bitmektedir. Dikişsiz implant uygulamasında ağrı ve hassasiyet azdır, bölgesel olarak kemik erime ihtimali azalır, operasyon sonrası yemek yeme kolaylaşır, hasta operasyon sonrası rahat atlatılır.