Deflex protez tedavisi son yıllarda oldukça tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Deflex protezler, yarı elastik malzemeden yapılmakta ve takılıp çıkarılma özelliğine sahip protez çeşididir. Dişlerden destek alan metal yapılarının olmaması bu dişlerin özelliklerindendir ve normal protezlere göre daha yumuşak bir yapıya sahiptirler. Yumuşak bir yapıya sahip olmaları kırılma açısından daha dirençli olmalarını sağlamaktadır.
Deflex Diş Protez Tedavisi Nedir ?
Ayrıca hafif ve şeffaf geçirgen pembe bir renge sahip olduğu için hastanın beklentilerini karşılamaktadır. Bununla birlikte bütçeyi zorlamayacak bir maliyete sahip olan Deflex protez tedavisi ihtiyacı olan herkesin yaptırabileceği bir diş tedavisidir. Saydam bir görünüme sahip olan Deflex protezler estetik anlamda neredeyse fark edilemeyecek bir yapıya sahiptir. Diş tedavisinde deflex diş protez tedavisi yapılması gerekliyse mutlaka bu tedavi uygulanmalıdır. Diğer protezlere oranla kişinin konuşmasını etkilemeyen deflex diş protezleri sayesinde kişinin konuşması doğal bir şekilde devam etmektedir.
Deflex Diş Protezleri Hangi Durumlarda Uygulanmaktadır?
Deflex diş protezleri zamanla deforme olabilme özelliğine sahip oldukları için genel olarak bir geçiş protezi olarak kullanılmaktadır. Metale alerjisi olan hastalarda diş hekiminin uygun gördüğü durumlarda deflex protezler kullanılmalıdır. Kanca görünümü istemeyen hastalarda bir başka tedavi alternatifi yoksa diş hekiminin uygun gördüğü durumlarda deflex diş protezi kullanılabilir. Deflex protezler kendi aralarında 3 gruba ayrılmaktadır. Bunlar kısaca şöyle açıklanabilir
Total (Tam) Protezler
Kişi ağzındaki tüm dişleri kaybetmişse diş tedavisinde bu yöntem kullanılmaktadır.
Parsilyel (Bölümlü) Protezler
Kişinin ağzında eksilen dişlerin yerini doldurmak için, ağızdaki sağlam dişlere, özel hassas tutucular yardımıyla tutulan ve eksik dişler yerine yapay dişlerin yerleştirildiği hasta tarafından takılıp çıkarılabilen bir protez çeşididir.
Hassas Tutuculu (Çıt-Çıtlı) Protezler
Kısmen dişsiz ağızlara uygulanan ve bölümlü protezlere göre daha estetik bir görünüme sahip protezlerdir. Protezin tutuculuğunu sağlamak amacıyla kullanılan metal parçaların yerine kullanılan sisteme “hassas tutucu” denmektedir.