İnsanların psikolojisini etkileyen, utanç ve endişeye neden olabilen bunun yanında tedavi edilmesi mümkün olabilen olan ağız kokusu tedavi edilebilir mi yada nasıl tedavi edilebilir?
Ağız Kokusu Tedavisi
Kötü ağız kokusu bazı hastalıkların habercisi olabilmesinin yanında, ağız hijyeni en yaygın nedenidir. Ağız kokusu önemli psikolojik sıkıntıya neden olabilen bir sorundur. Birçok potansiyel sebep ve tedavisi mümkün olabilmektedir.Ağız kokusu nedenleri arasında en yaygın olanı diş çürümesi ve diş eti hastalığından kaynaklı sebeplerdir. Ağız hijyenine gereken özeni göstermek ve sigarayı bırakmak gibi basit yaşam tarzı değişiklikleri ile çoğu kez sorun ortadan kaldırabilmektedir.
Diş Fırçalama İle Ağız Kokusu Önlenir Mi?
Diş fırçalama yolu ile ağız kokusu önlenebilir mi? Fırçalama ve diş ipi kullanmak, yemek yedikten sonra diş aralarında kalabilen artıkların, kokuya sebep olabilen küçük gıda maddelerinin çıkarılmasını sağlar.
- Düzenli fırçalama yapılmaz ise, dişlerde bir bakteri tabakası olan plaklar oluşur. Bu plaklar diş etlerinde tahrişe sebep olabilmektedir.
- Düzenli olarak temizlenmeyen protezler de, ağız kokusuna neden olabilmektedir.
- Bazı ilaçların kullanımı da ağız kokusuna sebep olabilmektedir.
Ağız, diş ve kulak, burun, boğaz sağlıyla ilgili yapılan muayenelerde bir sorun olmamasına rağmen, devam eden ağız kokusu rahatsızlıklarında, mutlaka başka bir hastalığın veya sindirim sisteminin sebep olabileceği bir hastalığın olup olmadığı araştırılmalıdır.Doktor kontrolleri ve tetkikler yapılmalı, ağız kokusuna neden olan rahatsızlık tespit edilerek en uygun tedavi şekli belirlenmelidir.