Ağız kokusu çoğu zaman evlilikleri ve ilişkileri bitiren ve mücadele etmesi çok zor olan bir sorun. Peki, ağzımız neden kokar; öncelikle şunu bilmek gerekir ağız kokusu bir hastalık değildir, ağzın kokmasının nedeni yenen sarımsak soğan gibi yiyecekler nedeni ile ortaya çıkan ya da uykudan kalkıldığında sindirim sisteminde birikmiş olan gazlar ile dil sırtında biriken bakteriler nedeni ile oluşan sülfürlü bileşenlerdir.
Ağız Kokusu Bir Hastalığın Habercisi Olabilir
Fizyolojik bir sonuç olan ağız kokusunun herhangi bir tedavi yöntemi yoktur çünkü hastalık değildir, dişlerin fırçalanması ve dil sırtının temizlenmesi kokunun kaybolmasını sağlar. Ancak yiyecek ve yiyeceğin üzerinden geçen zaman ile dişlerin ve dilin temizlenmesine rağmen halen geçmeyen bir ağız kokusu varsa o zaman bu bir hastalık belirtisidir. Bu tür bir ağız kokusu gargara, sprey ya da sakız gibi faktörler ile geçiştirilmemeli ve ciddiye alınmalıdır, altta yatan ağız kokusuna neden olan hastalık tespit edilmezse geç kalınmış olur ve geriye dönüşü olmayan neticelere ulaşır.
Geçmeyen Ağız Kokusunun Nedeni Çürük Dişler
Ağız kokusunun büyük kısmı hatta nerede ise tamamı ağız ve diş sağlığı ile alakalı sorunlardan kaynaklanmakta, diş fırçalama ya da diş ipi kullanımının az olması bu etkenlerin ilk sırasında yer almakta. Geçmeyen ağız kokusunun nedeni çürük dişler ve diş eti iltihapları da olabilmekte, ağız kokusunun bir diş hekiminin muayenesi ile tanısı ve tedavisi kolaydır. Ağız bakımının sağlıklı ve düzenli yapılması diş ve ağzın düzenli ve belli aralıklar ile kontrol edilmesi durumunda ağız kokusu sorun olmaktan çıkar.
Altta Yatan Hastalıklar
Ağız kokusunun nedenleri arasında ağız kuruluğunu ve yetersiz su tüketimini de eklemek lazım, ağız kurumasına neden olan durumlarda yeteri kadar su ve sıvı tüketilmediğinde, tükürük salgısının az olmasına neden olan hastalıklarda ve sürekli kullanılan ilaçlara bağlı olarak ağız kokusu sorunu ortaya çıkar. Yine oruçlu iken ya da diyet yaparken yetersiz sıvı tüketimine bağlı olarak vücudun yağ ve proteinleri enerji olarak kullanmaya başlaması sonrası ortaya çıkan bileşenlerde ağız kokusunun sebepleri arasında yer almaktadır. Sürekli devam eden ağız kokusuna neden olan hastalıkların başında diyabet, kulak burun ve boğaz iltihaplanmaları, mide rahatsızlıkları, böbrek yetmezliği, sinüs ile akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, metabolizma bozukluğu ve karaciğer yetmezliği gelmektedir.
Diş Hekimine Muayene Olunmalı
Ağız kokusu için öncelikle bir diş hekimine muayene olmak gerekir, hekim diş çürüğü kaynaklı koku ise tedavi eder şayet diş eti hastalığı ile alakalı bir durumsa bunun için periodontist (diş eti uzmanı)na sevk eder, şayet ağız kokusunun nedeni diş ve ağız sağlığı ile alakalı değilse o durumda diş hekimi doğru doktora hastayı yönlendirir. Altta yatan bir hastalık yoksa ağız kokusunun tedavisi oldukça kolaydır, sağlıklı bir diş ve ağız bakımı ile ağız kokusu hayatınızın kabusu olmaktan çıkar. Diş hekiminin önerilerini dikkate alarak uygulanacak basit yöntemler sayesinde sevdikleriniz ile korkmadan sarılabilirsiniz. Çevrenizde ki insanları rahatsız etmeyecek şekilde gülüp, hoş sohbetlere katılır ve şen kahkahalar atabilirsiniz tüm bunları yapmak için önce bir diş hekimine gidin.
Gülüş Estetiği Bu Konuda Da İddialı
Gülüş Estetiği kliniği birçok konuda olduğu gibi ağız kokusu sorunlarında da uzman kadroları ile hizmette. Ankara evde diş hizmeti dendiğinde ilk akla gelen gülüş estetiği kliniği evde implant yapımı ve evde diş çekimi hizmetlerinin yanı sıra ağız kokusu tedavisinde de evinden ayrılamayan yaşlı ve hastaların hizmetinde. Kliniğin hizmetlerinden yararlanmak için iletişim kanallarından bilgi alabilir ya da evde diş hizmeti imkanından yaralanabilirsiniz.