Çeşitli nedenlerden dolayı boy gösteren ağız kokusu, günlük hayatı etkiler. Özellikle de özgüven kaybı ve iletişim eksiklikleri ortaya çıkar. Bu gibi durumların önüne geçmek isteyenler ise kötü kokan ağız için neler yapılır sorusuna yanıt arıyor. En başta dikkate alınması gereken unsurlar ise;
- Bitkisel yöntemler ile evde ağız kokusunun engellenmesi mümkün.
- Ağız ile diş sağlığına yönelik hijyenin eksiksiz olarak gerçekleşmesi gereklidir.
- Düzenli doktor muayeneleri de bu durumun önüne geçer.
Ağız Kokusunun Kesin Çözümü Nedir?
Kesin çözüme yönelik en başta hijyen unsurlarına başvurmak gerekir. Yani gün içerisinde en az 2 kere dişlerin fırçalanması önem arz ediyor. Üstelik bu şekilde dişti hastalıklarının da önlenmesi mümkün olacaktır. Kötü kokan ağız için neler yapılır tedavisi adı altında;
-Kontroller; Her zaman ihmal edilen diş kontrollerinin ağız kokusunda ki önemi bir hayli fazla. Yılda iki kere diş hekimlerine kontrol için başvurmanız gerekir. Bu sayede varsa çürükler tespit edilir ve tedaviye geçilir. Öyle ki çürüklerden kaynaklı olarak da ağız kokusu meydana gelir.
-Temizlik; Yine hekime başvuranlar diş temizliği sayesinde de çözümü bulacaktır. Hatta kokunun tamamen engellenmesine yönelik antibakteriyel özelliğe sahip olan diş macunları dahi temin edilir. Gargaralar da yine ağız kokusunun engellenmesine katkı sağlamakta.
Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?
Kötü kokan ağız için neler yapılır bitkisel çözüm önerileri de ön plana çıkmıştır. Evde kendiniz de bu problemin çözümüne yönelik harekete geçebilirsiniz. Mesela ağız kokusu için başı çeken ürün karanfil oluyor. Dezenfektan özelliğinden yola karanfillerden net bir sonuç elde edilebilir. Bunun dışında;
- Rezene çayı da hem ağız kokusunu giderir hem de beyazlık sağlar.
- Nane çayı ise antiseptik olduğu için ağız kokusunu önler.
- Maydanoz çiğnemek yine ağız kokusuna iyi gelmektedir.
Farklı olarak kabartma tozu ile sirke temin edilebilir. Her iki ürün de gargara yoluyla dişlere iyi gelir. Yani ağız kokusunun önlenmesi için gargara yöntemleri de göz önünde bulundurulabilir.
Nefes Kokusu İçin Hangi Doktora Gidilir?
Bitkisel yöntemlere rağmen hala ağız kokusu şikayetiniz devam ediyorsa doktora başvurmalısınız. Kötü kokan ağız için neler yapılır hangi doktor sorusuna yanıt bulanlar harekete geçebilir. İlk başta hekim seçmek ve muayene için randevu almak gerekir. Bu sayede profesyonel diş temizliğine başvurulabilir. Aynı zamanda kokunun ana nedeni belirlenir ve tedaviye başlanır.
Ağız Kokusu Kalıcı Olarak Önlenir Mi?
Kötü kokan ağız için neler yapılır doğal olarak sorusuna karşı, bitkisel çözüm önerileri mevcut. Yukarıda belirttiğimiz bitki çayları ve gargaralar eşliğinde çözüme kavuşmak mümkün. Ancak kalıcı olması için mutlaka hekime başvurulmalıdır. Çünkü varsa çürüklerden dolayı ağız kokusu baş gösterir. Bu durumun çözümü de hekimlerde mevcuttur.
Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?
Gıdalar, tütün ürünleri ve de hijyensizlikten dolayı ağız kokusu meydana gelmektedir. Ağız kuruluğu ve de kullanılan bazı ilaçlar dahi ağızda kokuya neden olabiliyor. Ağız enfeksiyonları ile metabolik bozukluklar dahi bunda etkili. Nedeni ne olursa olsun ağız kokusu ciddi bir sorundur. Kötü kokan ağız için neler yapılır evde deneyenler, çözüm bulamadıkları taktide hekime başvurmalıdır.