Horlamanın ağız sağlığıyla ilişkisi vardır. Horlama sorunu yaşayan kişilerin ağız sağlıkları ile ilgili problemleri olduğu gözlemlenmiştir. Horlama büyük ve önemli hastalıkların da habercisi olabilir. Horlama sorunu yaşayan kişilerin bir uzmana gözükmelerinde fayda vardır. Ağız sağlığınızın tehlikede olup olmadığını öğrenebilmek için mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekir.
Kadınlarda Horlama Sebepleri
Horlama birçok farklı nedenden dolayı kaynaklanabilir. Bazıları horlamanın normal olduğunu düşünür. Ancak uyku sırasında horlamak normal değildir. Horlamanın sebeplerinden bir tanesi ağız anotomisinde oluşan sorunlardır. Horlamanın sebepleri şu şekildedir;
- Ağız bölgesinde bulunan dokular
- Çene küçüklüğü
- Kilo problemleri
- Grip, nezle gibi hastalıklar
- Alkol tüketimi
Horlama neden olur? Horlama yukarıda yer alan maddelerden dolayı oluşan bir durumdur. Ağız sağlığınızın horlama üzerinde ciddi bir etkisi vardır. Bu nedenle diş ve ağız sağlığınıza önem vermeniz gerekir. Bunun için bir uzmandan destek alabilirsiniz.
Horlama Tedavisi
Horlama insan hayatını zorlaştıran büyük sorunlardan bir tanesidir. Bu sorundan kurtulabilmek için belirli tedaviler vardır. Öncelikle horlamanıza neden olan sorunu bulmanız gerekir. Bu sorunu bulduktan sonra çözümü kolaydır. Horlama tedavisi nedir? Horlama tedavisi horlamanıza neden olan problemlerin bulunarak yok edilmesine denilir. Sorun ağız ve diş yapınız ile ilgiliyse mutlaka bir diş hekiminden yardım almanız gerekir.
Horlamanın en belirgin nedenleri içerisinde çene ve ağız yapılarındaki bozukluklar bulunur. Bu nedenle size yardımcı olması için bir diş hekimini ziyaret edebilirsiniz.
Horlama Neden Olur Kbb
Horlamanın birçok nedeni vardır. Horlama sorunu şişmanlarda, ağız ve çene yapılarında bozukluk olan kişilerde görülebilen bir durumdur. Horlama nedenleri nelerdir? Horlama nedenleri arasında alkol kullanımını gösterebiliriz. Bunun dışında üst solunum yolunda kist oluşumu bulunan kişilerde de sıkça horlama görülür. Bu nedenle horlamanızı hafife almamalı ve direkt bir diş hekimine başvurmanız gerekir.
Horlamanıza bir çözüm bulabilmek için öncelikle horlamanızın neden kaynaklandığını bulmanız gerekir. Horlama nedeniniz bulunduktan sonra tedaviye başlanılabilir.
Horlama Ve Uyku Apnesi: Horlama ve uyku apnesi birbiri ile karıştırılır. Tam olarak aynı şey olmasalar bile birbirlerini tetiklerler.
Uyku Apnesi Nedir
Uyku apnesi horlamanın doğurduğu bir sorundur. Uyku apnesi sırasında solunum durur ve kişi 10 saniye boyunca nefes alamaz. Daha sonrasında ise beynin uyarısıyla solunum yolları tekrar açılır ve kişi büyük bir homurdanma ile nefes almaya ve horlamaya devam eder. Bu durum kişinin uykusu sırasında yaşanır. Uyku apnesi solunum durması nedir? Uyku apnesi horlamanın doğurduğu bir solunum durmasıdır. En az 10 saniye boyunca nefes alamamak uyku apnesi olarak isimlendirilir.
Uyku Apnesi Tedavisi
Uyku apnesi tedavisi nedir? Uyku apnesi sorunu ile karşı karşıya olan kişilerin bir uzmana başvurması ve tedavi için fikir alması gerekir. Bu şekilde uyku apnesini yarattığı, dikkatsizlik ve diğer sorunlardan kurtulabilir.