Diş Tartarı Neden Olur?
Zamanla ağız ya da dişlerde oluşan bakteriler, mevcut olan minareller ile birleştiğinde sert bir yapı halini alır. Genellikle koyu renkli olan tartar, dişlerin aralarına yerleşir ve temizlenmezse eğer kötü bir görüntünün oluşmasına zemin hazırlar.
- Diş taşı olarak da bilinen problem, zamanla ağız sağlığının bozulmasına neden olur.
- Diş ipi kullanmamak ya da düzenli olarak fırçalamamak, taşların oluşmasında etkili faktörlerden bazılarıdır.
- Diş bakteri plağı nasıl temizlenir noktasında profesyonel hekimlerimiz ile görüşebilirsiniz.
Diş Tartarı Temizliği Zor Mu?
Hayır, tartar temizliği zor olmamak ile birlikte düzenli bakımlarını yaptırmanız durumunda sorun yaşanmaz. Böylelikle daha sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz. Diş eti plağı nasıl temizlenir sorusunu yöneltenler için hekimler tarafından özel cihazlar ile gerçekleştirilir. Aynı zamanda diş bakımına önem verenler için şeffaf plakta hazırlanır. Böylelikle uzun süre beyaz ve dikkat çekici dişlere sahip olabilirsiniz.
Doğal temizleme yöntemleri: Diş plağınızı evde kendiniz temizlemek istiyorsanız eğer, limon, karanfil, aloe vera, ceviz ve karnobat gibi alternatiflerden yardım alabilirsiniz. Her biri diş temizliğine yardımcı olan ürünler olmak ile birlikte aynı zamanda limon beyazlığının korunmasını da destekler. Karanfil ve karbonat ise ağız içerisindeki bakterilerin azalmasına destek verir.
Gece Plağı Nasıl Temizlenir?
Alkol ve yumuşak bir bez ile birlikte gece plağının temizliği kolayca yapılır. Uyurken dişlerinizi sıkıyor, sürtüyor ya da gıcırdatıyorsanız eğer gece plağı kullanmanız faydalı olacaktır. Böylelikle dişleriniz uyguladığınız baskı nedeniyle zarar görmez. Diş plak temizleme fiyatları da uygun olduğu gibi herkesin bütçesine hitap eder. Üstelik kısa süre içerisinde tamamlanır ve acı vermez.
Bebeklerde Diş Tartarı Nasıl Temizlenir?
Bebeklerde diş tartar oluşma riski az olsa da meydana gelmesi halinde karbonat kullanmak yeterlidir. Kimyasal ürünler ya da cihazlar yerine doğal alternatifleri tercih etmek faydalı olacaktır. Diş plak temizleme fırçası ya da ipi kullanmanız durumunda benzer sorunları yaşama riskiniz azalır. Bebeklerde diş oluşumu henüz yeni ortaya çıktığından dolayı plak problemleri de yaşanmaz.
Diş Plağı Bakımı Ne Kadar Süreyle Yapılmalı?
En az 6 ayda bir düzenli doktor kontrollerini gerçekleştirmek ve evde bakımı ihmal etmemek gerekir. Böylelikle plak oluşmadan bembeyaz ve temiz dişlere sahip olabilirsiniz. Diş oluşan plak nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız eğer uzmanlarımız tüm sorunlarınızı ortadan kaldırır. Aynı zamanda evinizde düzenli diş fırçalayarak da bakterilerin artmasını engelleyebilirsiniz. Bu aşamada plak oluşumunu engelleyen ağız bakım suları da bulunur.