Hızla gelişen teknolojiler sayesinde modern tıp da kendini daha iyi geliştirmekte. Dişlerinizin eksik olması yemek yemenize ve gülüşlerinize olumsuz etkide ulunabilir. İmplant diş uygulaması yoluyla diş hekimleri bu sorunlara çözüm üretiyor. İmplant diş tedavisi uygulayarak hem ağız sağlığınıza hem de güzel gülüşlere yeniden sahip olabilirsiniz.
İmplant Nedir?
İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan bir diş tedavisi yöntemidir. İmplant uygulamasında çene kemiğinin içine titanyumdan yapılmış vidalar yerleştirilir. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilerek sağlam bir diş elde edilmiş olunur.
İmplant diş tedavisinin en büyük avantajı implant uygulanmayan dişlere zarar vermemesidir. Bu durumda işlem uygulanmayan diş kesilmesi durumu oluşmaz. İmplant diş kökü görevi görür. Doğal dişleriniz gibi yemek yiyebilir, gülebilir ve konuşabilirsiniz.
İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
İmplant tedavisi 18 yaş üzeri, kemik gelişimini tamamlamış bireylere uygulanabilir. Tedavi öncesi çekilen röntgenler aracılığıyla çene yapısının implant uygulama işlemine uygun olup olmadığı tesbit edilir.
İmplant öncesi yapılması gerekenler: Her uygulama da olduğu gibi implant uygulamasından öncede bazı kontrolleri yaptırmanız ve yapmanız gerekir. Bunlar;
- Şeker hastalığı olan insanların tedaviden önce şekerin düzene girmiş olması gerekir.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler tedavi öncesi ilacı kesmelidir. İlaç kesilmezse diş hekiminin yaptığı işlemde kanama az miktarda da olsa bu sebeple kanama durmaz.
- Kemik erimesi rahatsızlığı olanlar kendilerine uygun tedavi gördükten donra implant işlemi uygulayabilirler.
Bu etkenlere dikkat ederek ve diş hekiminizle açık ve net bir şekilde konuşarak daha sağlıklı tedavi uygulamasına yardımcı olursunuz.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisine başlamadan önce hastaya en düşük dozda sedasyon yani uyku ilacı tarzı bir anestezi yöntemi uygulanır. Bu yöntem genellikle dişten ve diş hekimlerinin yapacağı işlemlerden korkanlar için kullanılır. Bu aşamaları tek tek inceleyelim.
- Detaylı muayene ve ayrıntılı röntgen incelenir.
- Çene kemiklerinin ve dişlerin ölçüsü alınır.
- Tek aşamalı işlemde implant sonrası geçici başlık takılır.
- İki aşamalı işlemde implant sonrası diş etleri kapatılır.
- Yapılan işlem iyileşmeye bırakılır.
- Protez başlıklar sonra takılır.
- Alt çene için 3 ay üst çene için 6 ay iyileşme süreci beklenir.
- İmplant sonrası hasta gülebilir ve yemek yiyebilir.
İmplant Diş Zararları Nelerdir?
İmplant diş uygulama aşamasında ve uygulama sonrasında zararlı bir durum oluşmamaktadır. Oluşan komplike olaylar hekimin yanlış uygulaması veya hastanın işlem sırasında yapılması zararlı hareketlerinin bulunması zararlı olabilir. Fakat diş hekiminin yaptığı işlem kusursuzsa bir zarar beklentisi görülmez.
İmplant diş zararlı mıdır sorusunu merak edenler için birkaç yanıtımız olacaktır. Bazı olasılıklar neticesinde diş tedavisinin bekletilmesi daha uygundur.
- Kanser riski taşıyan ya da kanser olan kişiler.
- Akli denge bozuklukları yaşayan kişiler.
- Kemik gelişimi tamamlanmamış kişiler. 18 yaşından küçük bireyler.
- Yakın süre zarfında kalp krizi geçirmiş kişiler.
- Hamilelik döneminde olan kişiler.
İmplant Diş Fiyatları Nedir?
Ankara implant diş fiyatları 2.500 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik gösterir.