Dental implant uzun yıllardır diş kaybı yaşayan ve eksik dişlerin yerine yeni dişler yerleştirilmesi işlemidir. Daha önceki yıllarda tek tedavi seçeneği olan körüler ve takma dişler artık yerini dentalimplanta bıraktı. Bu sayede estetik bir görünüm elde edebilirsinz.
Dental İmplant Nedir?
Diş implantı yedek olan diş kökleridir. İmplantlar doğal dişlerinize uygun bir biçimde sabit yani kalıcı bir biçimde yapılır. Yapay olan dişler için de güçlü temel sağlama imkanı sunar. Bu sebeple diş kayıpları söz konusu olduğu durumlarda dentalimlant çözümüne başvurabilirsiniz.
Titanyum maddesinden yapılarak eksik dişlerde kök görevi görür. Çene kemiğine vidalar yerleştirilerek sağlam bir altyapı oluşturulur.
Dental İmplant Avantajları Nelerdir?
Dentalimplantlar birden fazla avantaja sahiptirleri.
Mükemmel görünüm: Yapılan diş implantları orijinal dişlerinizden farksız görünecektir. Monte edilen kaynak kemikle kaynaştığı için kendi dişleriniz izlenimine kapılabilirsiniz.
Akıcı konuşma: Uygun olmayan protez dişler takıldığında ağız içinde kayma durumu yaşanabilir. Dentalimplatların kayma durumu olmadığından rahat bir şekilde konuşmanızı sağlar.
Mükemmel diş kökü: Diş kökleriniz çenenizi sıkıca tutar. Bu sayede dişlerde kayma durumu yaşanmaz.
Yemek yeme kolaylığı: Dentalimplant kendi dişiniz gibi size uyum sağlar ve kendi dişlerinizden farksızdır. Bu sayede yemek yemeniz çok kola olacaktır.
Dayanıklılık: Dayanıklılık konusunda çene kemiğinize diş kökleri montelendiği için kayma durumu yaşamaksızın dayanıklı dişlere sahip olursunuz.
Dental İmplant Herkese Uygun Mudur?
Dentalimplant herkese uygun mu diye soracak olursanız. Yeterli kemik ve sağlıklı diş etlerine sahip olmanız gerekmektedir. Bu sayede dentalimplant için diş hekiminizden yardım isteyebilirsiniz.
Dentalimplant yaptırmak istiyorsanız ve dentalimplante uygun olup olmadığınızı öğrenmek istiyorsanız diş hekiminize başvurarak bunu öğrenebilirsiniz.
İmplant Tedavisi Nasıl Başlar?
Tedavi başlangıcında hekiminizin size söylediği ilaçlar ve uygulamaları yaparak implant tedavisi sürecine başlamış olursunuz.
- Titanyum maddesinden yapılan diş implantı çeneye monte edilir.
- Monte edilen imlant çene kemiği iyileştikçe çeneye tutunur.
- İmplant çene kemiğine tamamen tutunduğu zaman üst yapı ile uyum sağlanır.
- Ye diş ya da dişler yerleştirilir.
Aşama aşama ilerleyen bu süreç ağrılı geçebilir. Diş hekiminizin verdiği gerekli tetkikleri uygulayarak ağrılı süreci hafifletebilirsiniz.
Dental İmplant Sonrası İmplantlara Nasıl Bakılır?
her diş tedavi sürecinde olduğu gibi ağız ve diş sağlığı bakımından hijyen sağlanmalıdır. Her gün fırçaladığınız dişlerin üzerine diş hekiminin kullanmanızı tavsiye ettiği özle ipler, ara yüz fırçaları ve ağız duşları kullanılmalıdır. Bu sayede implant uygulanan bölgenin hijyeni sağlanmış olacaktır.
İmplantınızın sağlıklı, uzun ömürlü ve sorunsuz olmasını istiyorsanız ilk iki yıllık süre. İçerisinde 6 ayda bir kontrole gitmeniz gerekir. Diş hekiminin kontrol etmesi bazı aksaklıklar yaşanacak bile olsa bu aksaklıklara engel olunabilir. En doğru yönlendirme yine hekiminiz tarafından size bildirirlir.