Zirkonya, modern diş hekimliğinde kullanılan en yeni ve en gelişmiş malzemedir ve porselenin mukavemet, dayanıklılık açısından yerini aldığı görülmüştür. Zirkonya ile yapılan protezlerin porselen ürünlere göre% 200 daha yüksek eğilme mukavemetine sahip olduğu ve bu sayede günlük aşınmaya ve yırtılmaya daha iyi dayanabildiği buda daha uzun süre dayanabilme özelliğini göstermiştir.
Zirkonyum Nedir, Özellikleri Neler?
Hem porselen hem de zirkonyarestorasyonları mümkün olduğunca doğal görünmek için yapılır. Bununla birlikte, zirkonya çok daha şeffaftır ve bu, zirkonya kullanılarak yapılan protezlerin tıpkı doğal dişler gibi ışığı yansıttığı anlamına gelirken, porselen yapımı tiplerin daha mat ve düz bir görünümü vardır. Benzer şekilde, zirkonya’nın lekelenme ve renk bozulmasına karşı çok daha dirençli olduğu bulunmuştur, bu da restorasyonunuzun aylar ve hatta yıllar geçtikten sonra bile güzel görünmesini sağlar.
Zirkonyum Kaplama Tedavisi Sırasında Kullanılan Anestezi Teknikleri
Zirkonyum kaplama tedavisi sırasında hangi anestezi tekniği kullanılır; Bu uygulama lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bir dişin taçlandırılması gerekiyorsa, diş hekiminiz bunu yapabilir ve sizi diş teknisyenine yönlendirebilir.
Prosthodontics, doğal dişleri ve dokuları yapay ikame ile restore etmek ve değiştirmekle uğraşan bir diş hekimliği uzmanlık alanıdır.Zirkonyum kaplama tedavisi sırasında hangi anestezi tekniği kullanılır diye merak eden hastalarımız için açıklamak gerekirse, diş hekiminiz size lokal bir anestezi verir. Açılan diş ve yakındaki dişlerin bir izlenimi alınır. Bu izlenim, son tacını özel yapmak için kullanılır. Taç, izlenime dayalı restoratif materyal (dolgu malzemesi olarak kullanılan malzeme) kullanılarak inşa edilmiştir.