Diş teli tedavisi, çene yapısı bozuk olan ve dişleri eğri olan kişilere uygulanan diş tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Ortodontik tedavi olarak adlandırılan diş teli tedavisi uygulanan birçok kişide başarılı sonuçlar vermiştir. Diş teli tedavisiyle gerçekleştirilen tedavide iyileşme süreci çarpık dişlerin ve çene yapısının durumuna göre farklılık göstermektedir. Diş teli tedavisi dişlerin çürümesine, leke yapmasına ve kemik ve diş köklerine zarar vermez. Dişlerdeki düzensizliği giderdiği gibi, çene yapısının düzelmesi sonucu yüz yapısı da şekillenmektedir.
Diş Teli Nasıl Takılır?
Diş teli, özel olarak yapılmış diş teli yapıştırıcıları sayesinde dişlerin üzerine yapıştırılarak, tellerin sertleşmesi sonucu mavi dalga boyunda ışık uygulanması gerçekleştirilerek yapılmaktadır. Her bir diş için ayrı ayrı yapılan bu uygulama sonrasında bu tellerin ortasında bulunan uzun tel lastikleri ile teller tutturulur. Dişin doğal yapısını bozmadan gerçekleştirilen bir tedavi yöntemi olan diş teli, oldukça başarılı bir yöntemdir.
Diş Telleri Nasıl ve Ne Zaman Çıkarılır?
Diş teli çıkarılması, çene ve dişlerin yapısı doğrultusunda diş hekiminin uygun bulduğu süre bittikten sonra diş teli tedavisinde olan kişinin diş telleri çıkarılmaktadır. Diş tellerinin çıkarılmasında özel pensler kullanılır.
Kısa sürede yapılan diş teli çıkarma işlemi son derece basit bir işlemdir. Kişi diş teli çıkarılması esnasında hiçbir acı hissetmez. Diş teli çıkarılması, kullanılan özel pensler sayesinde hasta hiçbir acı hissetmeden birkaç dakika içerisinde çıkarılmış olur. Diş telleri çıktıktan sonra diş minesi üzerinde yer alan ve sabitlemek için kullanılan yapıştırıcılar çıkarılmaya başlanır. Bu işlem yapılırken diş minesinin zarar görmemesi için yapıştırıcının çıkarılma işlemi oldukça önemlidir.