İmplant, ağız içinde bulunan eksik dişlerin yerine yeniden diş yapmak için diş eti içerisine yerleştirilen vida şeklindeki yapay diş kökleridir, bu diş köklerinin yapımında genel olarak titanyum kullanılmaktadır. Titanyum, çene kemiği tarafından vücudun bir parçası olarak algılandığı için dokuya uyumu ve başarı şansı oldukça yüksektir.
Başarı oranı oldukça yüksek olan bu tedavi yöntemi, implant kimlere yapılır diye sorgulandığında tek diş kayıpları olan hastalardan, ağız içerisinde hiç dişi olmayan hastalara kadar çok rahatlıkla uygulanan bir yöntemdir. İmplant tedavisi sırasında kayıp dişin yanındaki sağlıklı dişlere müdahalede bulunulmaz ve tedavi sonrası uygulanan implantların gerçeklik hissi yaratmasından dolayı günümüzde en çok tercih edilen diş uygulamalarının başında yer almaktadır.
İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
İmplant uygulanacak kişilerin diş etlerinde yeterli miktarda kemik bulunması gerekir, eğer hastalarda yeterli miktarda kemik bulunmuyor ise, implant öncesinde diş etindeki kemik yapının güçlendirilmesi için uygulamalar yapılarak implant yapımı uygun zemin hazırlanır. Uygun kemik yapısı oluşturulduktan sonra implant kimlere yapılır? İmplant yapımında öncelikli olarak hastaların genel sağlık durumunun iyi olması gerekir. İmplant, protez kullanmak istemeyen, ağız içerisinde bir veya birden fazla diş eksikliği bulunan hastaların tümünde uygulanabilir. Kemik gelişimini tamamlamamış genç hastalarda implant uygulaması yapılamaz. Diyabet, yüksek tansiyon, hemofili ve kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların, uygulama yapılmadan önce doktorlarına danışarak implant tedavisi için onay almaları gerekmektedir.