Genel tanımı ile diş eksikliği olan bölgelerde çene kemiğine cerrahi bir müdahale ile yerleştirilen titanyumdan yapılmış ve dişin kökün yerine geçen bir vidadır. Bir diş kaybedildiği zaman bunu yerine koymak için uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavi yöntemi gerek görüntü gerekse çiğneme işlevi açısından doğala en yakın olan protez şeklidir. Dolayısıyla implantoloji bu anlamda sıklıkla tercih edilmektedir. Tek diş eksikliği durumlarının yanı sıra birden fazla diş eksikliği için de başvurulan bir yöntemdir
İmplant Yöntemi Uygulaması
Her cerrahi müdahale de olduğu gibi doğru bir anestezi yöntemi uygulanarak yapılır. Dolayısıyla hasta hiçbir acı ya da ağrı hissetmez. Ancak, hasta lokal anestezi istemiyorsa ya da aşırı öğürme refleksi varsa bu durumda genel anestezi uygulanır. İmplant uygulandıktan sonra tıpkı diş çekiminden sonra hissedilen hafif ağrı bu uygulama sonrasında bir miktar yaşanabilir. Bu ağrı hafif bir ağrı kesici ilaçla rahatlıkla giderilir. Merak edilen implantoloji konusu ile ilgili önemli bir husus toplam tedavi süresidir. İşlem yaklaşık olarak on dakikalık bir süreyi kapsar. Bu süre hastanın diş ve kemik yapısına ve durumuna değişkenlik gösterir. Bu tedavi yönteminin ikinci aşaması 2 ya da üç ay sonra gerçekleştirilir.
İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?
Öncelikle implantoloji profesyonelce yapılmaktadır. Multidisipliner bir çalışma ile uygulanır. İmplant yapılacak bölgenin incelenmesi, ayrıntılı bir muayene yapılması, diğer tetkikler implant uygulanmasında çok önemli adımlardır.